To je to što me zanima!

Zbog zaleđenog stakla na autu u Škotskoj je ostao bez vozačke! Evo kolike su kazne u Hrvatskoj

Prema članku 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozači su dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu. Inače slijedi kazna
Vidi originalni članak

David Hyslop (54) ostao je na godinu dana bez vozačke dozvole nakon što ga je policija u Škotskoj zaustavila zbog zaleđenih vjetrobranskih prozora na svom automobilu. Imao je vrlo ograničen pogled na cestu dok je vozio zbog čega je doveo sebe i druge u potencijalnu opasnost, a na suđenju su mu odredili i novčanu kaznu od 500 funti (oko 575 eura).

TOPLO SE OBUCITE VIDEO Zaleđena Hrvatska: Najhladnije bilo u Turopolju

I dok u Velikoj Britaniji zbog mraza na staklu ostajete bez vozačke dozvole, u Hrvatskoj vrijedi slično pravilo. Naime, prema članku 193. Zakona o sigurnosti prometa na cestama, vozači su dužni, prije uključivanja u promet, na vozilu očistiti zaleđena vjetrobranska stakla i snijeg, led ili vodu. Ako to ne učine, kazna je 130 eura.

 POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Tamošnja policija pozvala je vozače da pravilno odmrznu led sa svojih automobila prije nego što izađu na ceste. 

- Apsolutno je bitno da na vašim prozorima nema snijega ili leda prije nego što krenete pa vas molimo da odvojite vrijeme da pravilno očistite svoje vozilo. Ako ne vidite jasno, izlažete sebe i druge na cesti opasnosti - rekao je policijski inspektor Gavin McHallum, piše Mirror.

RUSI SE SMRZAVAJU VIDEO Mećava zatrpala Rusiju, Moskva 40 godina nije imala takav snijeg. Mnogi bez struje

Škotska policija objavila je fotografiju njegovog vjetrobranskog stakla.

- Ispalo je glupo s njegove strane, a sve zbog dodatne dvije minute vremena za očistiti - napisao je jedan komentator, dok je drugi dodao da bi trebao ustajati ranije iz kreveta kako bi očistio mraz. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zgzijad 28.11.2023.

    Pravila i osobna kultura svijest je nešto drugo. Meni je sa cerade kamiona pao komad leđa prilikom.preticanja kamiona na autoputu. Kad sam.prijavio policiji,skoro sam ja bio.kriv. da sam približi vozio. To kaže pametni pandur, da se čovjek nikad više ne obrati policiji.

  • 28.11.2023.

    Nemoras strugati. Poneses bocu tople vode ispod pipe sa sobom i polijes po staklu i par puta pokrenes brisace i to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare