To je to što me zanima!

Britanija ga ne želi izručiti iako je u Hrvatskoj izrešetao ženu

Nakon razmirice, njegova je supruga izašla iz kuće u Ostrovu, stala na ljestve i stavila omču oko vrata, a Lončar je potom u nju "slučajno" ispalio 14 metaka
Vidi originalni članak

Branko Lončar (55), Srbin iz Hrvatske koji je svoju ženu ubio ispalivši u nju 14 metaka, slobodno živi u Londonu jer ga tamošnje vlasti odbijaju izručiti Hrvatskoj. Branko je živio na području nekadašnje Republike Srpske Krajine, a nakon obiteljske razmirice, njegova je supruga izašla iz kuće u Ostrovu kod Vukovara, stala na ljestve i stavila omču oko vrata, a Lončar je potom u nju "slučajno" ispalio 14 metaka, piše Daily Mail.

Pred krajinskim sudom Lončar je izjavio da je, kad je vidio da mu žena želi skočiti s ljestava, uzeo pištolj i počeo mahnito pucati te da nije znao u kojem smjeru ispaljuje metke. Sud ga je oslobodio nakon što je patolog zaključio da je supruga umrla od gušenja prije nego je Lončar pucao u nju.

Zbog navodne diskriminacije djece u školi, Lončar je 1999. pobjegao u Englesku gdje je zatražio azil uz obrazloženje da je u Hrvatskoj ugrožen kao građanin srpske nacionalnosti. Azil je dobio i u Velikoj Britaniji, koja ga uporno odbija izručiti, a živi od socijalne pomoći.

Hrvatski Vrhovni sud u ponovljenom je suđenju Lončara osudio jer su četiri liječnika izjavila kako je njegova supruga bila živa dok je u nju pucao. 

Visoki sud u Londonu prošlog je tjedna Hrvatskoj poslao novu odbijenicu objasnivši kako ga Velika Britanija neće izručiti jer "ima pravo na obiteljski život". 

Ni u svojoj novoj domovini, Lončar se ne ponaša uzorno pa je tako 2012. zaradio opomenu zbog krađe. 

Idi na 24sata

Komentari 66

  • Srbin1990 18.03.2015.

    BRAVO KOMSIJE :) http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/543429/Pula-se-zahvalila-Srbiji-na-cirilici

  • Dijaspora 17.03.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • UNPROFOR 17.03.2015.

    Sva Uprava u RSK je radila po zakonima RH, koji su važili i u SFRJ , sve do priznavanja RH kao samostalne državeI i to do njihovoga propada. Svi izdati dokumenti u tom vrijemenu do 95g. su legalni i RH jih priznaje i mora jih priznavati , iako je većina za inat pisana ćirilicom. Obrazloženje : Nisu građani krivi za odvajanje , nego je RH "kriva " , da nije uspostavila pravni poredak na ćitavom svom podrućju, na šta su bili organi RH dužni ućiniti i što su i legalno napravili 95g. Šta je kriv na novo rođeni, koji se je morao upisati u njihove matićne knjige -koje su sada te iste od RH. Ili da vjenćani nisu vjenćani , umrli nisu umrli , ostavinske rasprave nisu važeće ! Iz istoga razloga , je sudska presuda , koje je donelo sudsko vjeće konaćna ! Uz to je sada i strani državljanin. U što se troše narodne pare , je pravo pitanje u ovom slućaju !

Komentiraj...
Vidi sve komentare