To je to što me zanima!

Britanka posvojila dječaka iz RH kojeg nitko nije htio

Tracey England (39) čvrsto je odlučila da malog Mihaela mora odvesti u Veliku Britaniju. Dječačića nitko nije htio posvojiti zbog poteškoća u razvoju
Vidi originalni članak

Britanka Tracey England (39) iz gradića Creigiau u Walesu u travnju 2004. godine organizirala je priredbu na kojoj se sakupljao novac za razminiranje područja oko Karlovca. Za boravka u Hrvatskoj, posjetila je "Forticu", Centar za rehabilitaciju u Kraljevici. U igraonici su je dočekala djeca, no ona se na prvi pogled zaljubila u Mihaela (3), dječačića plave kose i smeđih očiju. Roditelji su ga ostavili, a zbog poteškoća u razvoju, mališana nitko nije htio posvojiti. Sramežljivi Mihael prišao je Tracey tek kad je izvadila fotoaparat. Nakon prvog susreta, Tracey je čvrsto odlučila kako Mihaela mora odvesti u Veliku Britaniju. Iako je u Hrvatskoj papire za posvojenje dobila odmah, pune dvije i pol godine borila se s britanskom birokracijom. Do tada nitko iz Velike Britanije nije posvojio dijete iz Hrvatske. Tracey je 20-tak puta dolazila u Kraljevicu kako bi što više vremena provela s Mishijem, kako ga od milja zovu u selu. Potrošila je više od 22.000 funti, ali nikada nije požalila.
- Nije me bilo strah, čak ni kada bih pomislila da je bolestan. Znat ćemo se nositi s problemom. Kad dobiješ ili posvojiš zdravo dijete, tko jamči da će takvo i ostati. Hendikep nekad dolazi i iz okoline - rekla je Tracey za Večernji list. Mihael danas ima sedam godina, zdrav je i najviše uživa u igri s autićima i brižnom mamom.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Kataryzig20 15.09.2008.

    Dobrota ne poznaje granice.

  • hercegovka 15.09.2008.

    sve čestitke gospođi,i ja bih volila da me neko posvoji i odvede u las vegas

  • mil 15.09.2008.

    svaka čast !!!! sretno !!! samo da se sad ludi roditelji ne bi sjetili kako im njihov sin \"nedostaje\"

Komentiraj...
Vidi sve komentare