To je to što me zanima!

Britanske snage napale dvije mete IS-a: 'Ovo je za Hainesa'

Dva lovca Tornado bila su u izviđanju kada su primili poziv da pomognu lokalnim kurdskim trupama na sjeverozapadu Iraka. Uništili su dvije IS-ove mete u Iraku
Vidi originalni članak

Borbeni zrakoplovi britanskih Kraljevskih zračnih snaga napali su dvije mete IS-a u Iraku. Dva lovca Tornado bila su u izviđanju kada su primili poziv da pomognu lokalnim kurdskim trupama na sjeverozapadu Iraka. 

- RAF je identificirao ISIL-ovu artiljeriju i bacio laserski navođenu bombu Paveway IV kako bi pogodio metu. Tada su na istom području uočili i ISIS-ov kamion pun oružja i na njega ispalili projektil Brimstone. Oba precizna udarca bila su uspješna - objavilo je britansko ministarstvo obrane. 

Posada lovaca Tornada nedavno je izjavila kako svoju misiju shvaćaju osobno te da traže pravdu za sisačkog zeta Davida Hainesa koji je služio u zračnim snagama. 

Britancu su ekstremisti u šokantnom videu odrubili glavu nakon što su ga uzeli za taoca dok je pomagao izbjeglicama. 

- Želimo spriječiti da drugi zatvorenici završe isto kao naš bivši kolega Haines. Ne radi se o osveti već o pravdi i nadi da možemo zaustaviti patnju kroz koje su prošli David i ostali zatočeni - rekao  je izvor iz RAF-a. 

Idi na 24sata

Komentari 42

  • ZelenaHrvatska 01.10.2014.

    Britanci mi nisu dragi i negotivim ih ali sto se tice njihovih napada na ove islamske bolesnike zelim im da budu sto precizniji!

  • nikluk20 30.09.2014.

    pretvorili su ih u tartar :P

  • prajdali 30.09.2014.

    Britanci će ih trati gdje god stignu.Naravno,Britanske i Američke specijalne postrojbe su uvelike na terenu samo što to,naravno,nitko neće priznati.Ovo im je sjajna prilika da pokažu što znaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare