To je to što me zanima!

Britanski mediji o pretučenom Škotu: 'Napali su ga opaki razbojnici i pretukli ciglom'

Lewis Thomas u Split je došao sa četvoricom svojih prijatelja. Njih je navodno napala grupa od 20 osoba. Neslužbeno doznajemo da 25-godišnjak ima slomljena dva rebra, kontuziju pluća i ozljede prsnog koša
Vidi originalni članak

Mladić iz Velike Britanije, preciznije Škotske, koji je u petak 1. srpnja oko tri ujutro pretučen na Bačvicama otpušten je iz splitske bolnice. Kako su prije nekoliko dana izvijestili iz PU splitsko-dalmatinske, došlo je do sukoba više osoba u kojem je teško ozlijeđen 25-godišnjak. Kako doznajemo, mladiću su slomljena dva rebra, ima ozljede prsnog koša te kontuziju pluća, a s obzirom da je kriminalističko istraživanje i potraga za napadačima u tijeku, službenih informacija za sada nema.

Ovaj napad poslao je ružnu sliku turizma u Hrvatskoj, s obzirom da je Daily Record zabilježio slučaj. Navode kako je riječ o Lewisu Thomasu iz Grangemoutha kojemu je to bio prvi dan odmora u Hrvatskoj. Na ljetovanje je došao sa četvoricom svojih prijatelja. Njih je, kako pišu, napala grupa od 20 osoba te da su se Thomasovi prijatelji razbježali pa je on "pokupio" sve batine.

UHIĆENI SU Split: Dvojica na plaži pištoljem prijetili turistima i tražili novac

Napad na mladog Britanca opisuju kao divljački napad bande, a napadače kao opake razbojnike koji su tijekom napada koristili i ciglu.

- Tukli su ga, nogama, gazili, šakama i ciglom po licu. Lewis je tada bez svijesti bačen u more – navodi Daily Record.

No mladić, prema neslužbenom izvješću, nema teških ozljeda lica uzrokovanih udarcima ciglom.

Roditelji mladića doletjeli su u Hrvatsku kako bi bili uz njega, a kako nije imao putno osiguranje, britanski konzulat osigurao je pokrivanje hitnih medicinskih troškova. Organizirano je i prikupljanje novca kako bi njegova obitelj pokrila troškove boravka u Hrvatskoj, a do sada je prikupljeno više od 4000 funti.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • SaulovicLuka 07.07.2022.

    splite moj...a najgore je kaj i ovi nornalni gradjani splita,a hvala bogu ima ih...isto podupiru te iste ludjake i torcidu ko npr na autocesti ono...a ne shvacaju kakvu stetu im rade za turizam ti probisvijeti...

  • heroj Tito.. 06.07.2022.

    on jedan pretučen,znači bilo je negdje oko 30-tak napadača

  • Sisak_1989 06.07.2022.

    Nedavno sam bio u Splitu. Zakasnio na zadnji bus za Zagreb(kasniji busevi poslije ponoći bukirani) i ništa Čekaj vlak do 8:31 za Zagreb, tamo oko 3 ujutro sjedim na klupama pored pruge,dolaze dvojica mlađih derana pitaju za cigarete,dam im 4. I pitaju odakle si? Rekoh iz Siska,čekam vlak do 8 ujutro. A iza u mrakači trojica vrebaju,ali hajde ova 2 mlađa me upozorila da se maknem odatle jer ona trojica vrebaju cijelo vrijeme. Okrenem se i stvarno tri lika nešto pokušavaju. Čim sam se maknuo sa klupa i ta trojica odoše,vjerojatno plan propao da me opljačkaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare