To je to što me zanima!

Britanski Typhooni presreli ruske borbene zrakoplove

Typhooni su poletjeli kako bi presreli dva ruska borbena zrakoplova i ispratili ih prema Rusiji. Britanija je prošli mjesec od Njemačke preuzela nadgledanje tog zračnog prostora u okviru misije NATO-a
Vidi originalni članak

Velika Britanija je iz zračne baze Amari u Estoniji dva puta u dva dana "digla" svoje borbene zrakoplove Typhoon kako bi presreli ruske zrakoplove, javlja u četvrtak Reuters.

Typhooni su poletjeli u srijedu kako bi presreli dva ruska borbena zrakoplova SU-27 i IL-22 i ispratili ih prema Rusiji. Dan ranije su dobili naređenje da polete kako bi odgovorili na prelete ruskih zrakoplova uzduž baltičke obale koji su letjeli u smjeru Kalinjingrada.

Britanija je prošli mjesec od Njemačke preuzela nadgledanje tog zračnog prostora u okviru misije NATO-a.

 

Idi na 24sata

Komentari 14

  • papajaoo7 17.05.2019.

    The Ilyushin Il-22, USAF/DOD designation Type 10,[1] was the first Soviet jet-engined bomber to fly. Status Prototype First flight 22 July 1947 Number built 1 . Golemo! Što bi rekli mostarci. Presreli su jedini sagrađeni prototip iz 1947!

  • roker45 16.05.2019.

    Tako su Mađari provocirali jugoslavensku PZO leteći duž Drave svaki dan. Ima nešto idiotsko u svim vojskama, a i političarima koji ih vode. Ne znaju voditi zemlju u napredak pa podjebavaju tek da kao nešto rade

  • MartyMystery 16.05.2019.

    I mogu ih samo ispratiti....

Komentiraj...
Vidi sve komentare