To je to što me zanima!

Brnjac: Deset dana prije nego lani imamo 2 milijuna dolazaka

Ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac poručila je u subotu kako je zadovoljna realizacijom turističkog prometa jer je ostvareno dva milijuna dolazaka deset dana prije nego 2020. godine
Vidi originalni članak

Brnjac je posjetila Hvar te se sastala s predstavnicima regionalne i lokalne samouprave i turističkog sektora na temu svih dosad poduzetih mjera u cilju što uspješnije i sigurnije turističke sezone.

Na sastanku je bilo riječi o tijeku projekta Safe stay in Croatia, važnosti cijepljenja, realizaciji turističkog prometa te o aktivnostima koje je na županijskoj razini potrebno dodatno intenzivirati kako bi Hrvatska zadržala status sigurne turističke destinacije.

- Zadovoljni smo realizacijom turističkog prometa, ostvareno je dva milijuna dolazaka deset dana prije nego prošle 2020. godine. Zadovoljavajuća je situacija i u Splitsko-dalmatinskoj županiji - najave su dobre, intenzivirao se zračni, željeznički i cestovni promet. Vjerujem kako će se dodatno ubrzati proces cijepljenja turističkih djelatnika u toj županiji što će znatno doprinijeti da Hrvatska u mjesecima pred nama i zadrži status odgovorne i kvalitetno pripremljene turističke destinacije - rekla je Brnjac.

Situacija koja se dogodila u Zadru svima nam je, kazala je, upozorenje kako moramo biti i dalje odgovorni i poštivati sve epidemiološke mjere jer je samo jedan događaj dovoljan kako bi se promijenila epidemiološka slika.

SUSRELA SE S BAVARSKOM MINISTRICOM Brnjac: Hrvatska i Njemačka su spremne za EU covid putovnice

Prema podacima iz sustava eVisitor, Splitsko-dalmatinsku županiju je od početka godine do danas posjetilo 276.000 turista koji su ostvarili 1.355.000 noćenja, što predstavlja rast od 88 posto u dolascima i 80 posto u noćenjima u odnosu na prošlu godinu. Najviše noćenja ostvarili su gosti iz Poljske (197.000), Njemačke (163.000) i Češke (119.000), dok su najposjećenije destinacije, odnosno destinacije s najviše noćenja u navedenom razdoblju Split (255.000), Makarska (100.000) i Seget (97.000), stoji u priopćenju Ministarstva turizma.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • roundtrain 28.06.2021.

    Rovinj. Turista ima, ali malo. Manje nego prošle godine. A 2019 da ne spominjemo. Privatni smještaj krajem lipnja u Rovinju je 90% nepopunjen. Sva su mi 3 apartmana u centru Rovinja prazna.

  • zaruljasarna 27.06.2021.

    A di su ti turisti sta se skrivaju po hrvatskoj da ne bi popili koje pice ili sjeli pojest nesto ili su tako kvalitetni nam turisti da kradu pastete po lidlu konzumu i ostalim ducanima bahahahaha cuj turisti kako vam nije neugodno lagat ovaj napaceni narod haahahahah

  • xnxxn 26.06.2021.

    SUPER!!!jel to znači da nećemo biti drugi najsiromašniji u EU i da nećemo biti treći u svijetu po visini PDV-a??

Komentiraj...
Vidi sve komentare