To je to što me zanima!

Brođane opet gušio smrad iz rafinerije: Ne izlazite iz kuća!

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda upozorila je sve građane da ne izlaze van iz kuća, a posebno su upozorena djeca, stariji i osobe s bolestima dišnog sustava
Vidi originalni članak

Brođane je u utorak oko 8 sati počeo gušiti nesnošljiv smrad koji je dolazio iz Rafinerije nafte u Bosanskom Brodu. Građanska inicijativa za čist zrak odmah je reagirala, jer je koncentracija sumporovodika iznosila 126,3 µg/m3 što je 18 puta više od dozvoljene koncentracije. 

Alarmirana je Služba 112, upoznati su gradonačelnik, župan i nadležno ministarstvo u Zagrebu. Od DHMZ-a je zatražena provjera podataka kako bi se izbjegla sumnja u neispravnost uređaja za mjerenje. DHMZ je javio da su izmjerene vrijednosti stvarne. 

Gradska uprava Grada Slavonskog Broda upozorila je sve građane da ne izlaze van iz kuća, a posebno su upozorena djeca, stariji građani i osobe s bolestima dišnog sustava, prenosi brodportal.com.

Nekoliko sati nakon toga i Ministarstvo zaštite okoliša potvrdilo je vjerodostojnost podataka što su nazvali "akcidentnom situacijom" u prekosavskoj rafineriji tri sata nakon upozorenja koncentracija sumporovodika je pala na 72 µg/m3 što je još uvijek deset puta više od dozvoljene vrijednosti. Ministarstvo nastoji uspostaviti kontakt s mjerodavnim u BiH kako bi ih upoznalo o najnovijoj situaciji i zabrinutosti građana na lijevoj obali Save.

Idi na 24sata

Komentari 140

  • 15.05.2013.

    Da sam Brođanin, kampirao bi u Zagrebu pred ministarstvom zaštite okoliša i prirode sa transparentima. Ne znam što čekate, dođite a mi ćemo vas podržati svojim prisustvom!!!!!

  • soso0015 15.05.2013.

    oni nas truju a mi im dostavljamo otrov da nas truju.treba napasti nase politicare sto im dostavljaju naftu oni su krivi sto to dozvole a ne bosanci

  • HanaP_1 15.05.2013.

    Ne mogu vam pisati koliko je to jučer smrdilo!!!!Čak ni taj glupi savjet ne pomaže,uvlači se smrad kroz zidove!!!!I istina je da dolazi s naše strane....i da su ovoj divnoj vladi bitna djeca,ljudi koji žive u Brodu davnih dana bi im već pozatvarali pipe!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare