To je to što me zanima!

Brođani zagušili portal za razmjenu školskih knjiga

Pet entuzijasta iz Slavonskog Broda pokrenulo je internetski portal www.trebamknjigu.com, kojeg su namijenili svima onima koji ne mogu kupiti knjige
Vidi originalni članak

Tijekom utorka zagušio se server prvog hrvatskog internet-portala www.trebamknjigu.com namijenjenog katalogiziranju i preraspodjeli polovnih, a još upotrebljivih školskih knjiga i udžbenika, a koji je prije desetak dana pokrenulo pet entuzijasta iz Slavonskog Broda. Samo u jednom danu u bazu ponude za razmjenu pristiglo je više od stotinu knjiga, a u samo tri ili četiri dana registraciju je obavilo više od 250 korisnika.
- Nismo računali na ovako veliko zanimanje. Pod hitno moramo povećati prostor i brzinu na serveru - kaže Boris Predmerski, komercijalist, koji je uz Ivana Luca, profesora fizike, Sašu Karića, djelatnika osiguranja, i Filipa Mrvelja, slobodnog slikara, jedan od pokretača ove web stranice. Sama je ideja potekla od Brođanina Tomislava Golla, koji je njima predložio da pokrenu takvu stranicu.
- U početku baš i nismo o tome puno razmišljali, ali kad mi se moj poštar Pero izjadao kako ne zna kako će za svoje četvero djece kupiti knjige, rekli smo idemo to napraviti. I tako je počelo - kaže Predmerski. Nisu bili ni svjesni koliko će to u samo nekoliko dana izazvati pozornost hrvatske javnosti, a pomalo se plaše onoga što ih tek očekuje na jesen kad krene škola. Sada im se javljaju uglavnom oni koji nude knjige za razmjenu, dok potražnju očekuju od polovice kolovoza, kad učenici saznaju od kojeg autora za pojedine predmete moraju imati knjige.

Idi na 24sata

Komentari 15

  • elizabetha 22.07.2009.

    svaka čast brođanima... Ideja im je mrak....

  • Wayne 22.07.2009.

    cmd_elite - sorry krivo shvaćen komentar

  • giagia 22.07.2009.

    Svaka čast brođanima

Komentiraj...
Vidi sve komentare