To je to što me zanima!

Brod dug 290 metara zbog bure potopio brodicu u luci

Ploveći hotel Oosterdam uplovljavao je u subotu oko 7 sati u Luku Gruž u Dubrovniku. Jaka bura bacila ga je na samo 20-ak metara od obale
Vidi originalni članak

Nikad nijedan brod nije došao tako blizu obali. Puhala je jaka bura zbog koje su zatvorili i most dr. Franje Tuđmana. Taj ploveći hotel uplovljava u Gruž svake subote. No, jutros ga je jaka bura bacila gotovo na obalu, rekla nam je Anamarija Kravarević. Ona s obitelji živi u kući uz more na dijelu kojim je plovio brod. Njezin otac Jesenko odmah je snimio golemi brod.
- Očito je nastala panika na zapovjednom mostu broda, jer su se svi časnici izašli na palube da vide koliko su blizi obali. Čak je jedan od njih otvorio vrata s boka kako bi navodio zapovjednika. Sigurno su imali uzbunu - rekla nam je Anamarija. Brod Oosterdam tvrtke Holland America Line prima 1848 putnika i ima 85.000 tona. Dugačak je 290 metara,a razvija brzinu od 24 čvora. Ima čak 11 paluba. Brodicama se približio na uskom dijelu na predjelu Solitudo.
- Prošao je kraj molića. Na tom je dijelu mnoštvo barki na vezu. Sve se zamutilo dok je prolazio - rekla nam je Anamarija.
- Prilikom uplovljavanja kruzer je potopio jednu brodicu i nekoliko ih oštetio. Osim što je puhala jaka bura, ispitat će se i mogući drugi uzroci nezgode. Drugi kruzer MSC Musica zbog jake je bure odustao od uplovljavanja - rekao je dežurni u Lučkoj kapetaniji Dubrovnik. Oosterdam je uspio uploviti u luku.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • chuperak 03.10.2009.

    o čemu to vas dvoje uopće pričate? :)

  • Fitjo 03.10.2009.

    Pa kruzeru ne trebaju remorkei, on ima 2 bočna propelera naprijed i 2 nazad... a i na buri mu nebi ni remorkei pomogli... pa pogledaj ga, kad ga bocno pocne vjetar tuc

  • jojena 03.10.2009.

    a remorker,redikuli????

Komentiraj...
Vidi sve komentare