To je to što me zanima!

Brod koji tone kod Medulina je imao devet nedostataka: Bio je opasan za putnike i za okoliš

Nama je u interesu da se plovilo što prije podigne i "odšlepa", a ne da ovako stoji polupotopljeno u zaljevu. Čini mi se da se sve skupa rješava presporo, rekao je načelnik općine Medulin
Vidi originalni članak

Protiv Josipa Flaha, vlasnika broda 'Franka' koji se nalazi u medulinskom zaljevu djelomično potopljen, Lučka kapetanija Pula vodi prekršajni postupak još od svibnja 2020. godine. Naime, inspekcijskim pregledom u luci Medulin, brodu je utvrđeno ukupno devet nedostataka te mu je stoga izdano rješenje o zabrani plovidbe. Brod za plovidbu nije sposoban, a vlasnik ga nije održavao, pa on predstavlja opasnost po osobe na brodu i opasnost za okoliš, izvijestili su za Istru24 iz Ministarstva mora prometa i infrastrukture.

Protiv vlasnika je pokrenut prekršajni postupak na kojeg je on uložio prigovor. On, kako kaže, ne zna zašto je brod počeo tonuti u noći s 13. na 14. listopad. Na brodu je bilo utvrđeno devet nedostataka prije dvije i pol godine zbog čega je bio opasan za okoliš i putnike.

SPEKTAKULARNA MONACHUS 70 FLY Luksuz iz domaće radionice: Kvadratni metar ove megajahte košta više od 165.000 kuna

- Rezervoari su potpuno prazni. Unutra je mogla biti eventualno mala kantica benzina od dvije litre, ali dizela ni kap! Kupio sam taj brod za prijevoz turista i ovdje je bio na vezu zadnjih osam mjeseci. Upravo su u tijeku bili radovi preuređenja, i ni sam ne znam kako je došlo do ovoga i zašto se brod odjednom počeo potapati - tvrdi Flah.

Načelnik općine Ivan Kirac, rekao je da se sve rješava presporo.

- Nama je u interesu da se plovilo što prije podigne i "odšlepa", a ne da ovako stoji polupotopljeno u zaljevu. Čini mi se da se sve skupa rješava presporo - kazao je Kirac. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • japanokinezjapano 05.11.2022.

    Treba ga odvući na dubinu od 30 metara i ostaviti na dnu, naplaćivati roniocima njegov obilazak i ostaviti u kabini gajbu pive kada dođe ronioc.

  • mučki_provokator 04.11.2022.

    Kaj vi tam nemate Brazilce?

  • Kobasi 04.11.2022.

    I kaj sad ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare