To je to što me zanima!

Broj poroda i dalje pada: 'Bebe i prije rođenja idu u Njemačku'

Prvi se u Brodsko-posavskoj županiji u 4,13 sati rodio se Viktor Radičević. 'Bacali smo vatromet s djecom, pukao je vodenjak, došli smo u bolnicu i stigao je Viktor', kaže majka Vedrana
Vidi originalni članak

Središnje proslave dočeka Nove godine u Brodsko-posavskoj županiji održane su u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški, novogodišnja noć protekla je bez incidenata, potvrdili su iz Policijske uprave Brodsko-posavske, a veselje su upotpunila su dva poroda, po jedna beba u slavonskobrodskom i novogradiškom rodilištu.

Prvi se u Brodsko-posavskoj županiji u 4,13 sati rodio se Viktor Radičević. Dječak je treće dijete majke Vedrane i oca Branka.

- Bacali smo vatromet s djecom, pukao je vodenjak, došli smo u bolnicu i stigao je Viktor - kaže majka Vedrana iskreno priznajući da odluka za treće dijete nije bila planirana.

'Pada broj poroda. To nije dobro...'

Liječnik Željko Blažinkov s Odjela ginekologije slavonskobrodske bolnice rekao je da i ta bolnica, kao i cijela Hrvatska, nažalost bilježi tendenciju pada broja poroda.

- Prošlu godinu završili smo s 969 poroda. To nije dobro za ovu državu i cijelu regiju, trebamo nešto poraditi na tome. Često puta susrećemo se u ambulanti s trudnicama koje obavljaju zadnji pregled, jer kažu da idu kod muža u Njemačku gdje vode cijelu obitelj. Stvaranje mogućnosti da se nađe posao, dobro plaćen posao, to je jedini je način da se takav trend zaustavi. Jer netko tko radi za 2.500 kuna neće sigurno ostati ovdje nego će otići u inozemstvo - rekao je Blažikov.

Župan: Manji broj novorođene djece je zabrinjavajući

S njim se slaže i brodsko-posavski župan.

- Manji broj novorođene djece je zabrinjavajući. Ono što moramo raditi i što će zadržati mlade obitelji ovdje je otvaranje radnih mjesta i stabilnost posla - rekao je Danijel Marušić, župan Brodsko-posavske županije koji je danas posjetio rodilišta u Slavonskom Brodu i Novoj Gradiški.

Poželio je sve najbolje bebama i njihovim majkama.

U novogradiškom rodilištu danas su morali biti vrlo strpljivi - prva ovogodišnja beba Tena Blažić rođena je tek u 11 sati.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • TNT2 06.01.2018.

    pa dok plaća bude i dalje 2500 kn neće nitko ostati dajte plaće od 5000 na dalje pa neće nitko u njemačku ali naši poslodavci kada daju minimalac misle da su nas kupili ....e nećeš bando hoštaplerska možeš koliko hoćeš ali ne i dokle hoćeš !!!!

  • TERRY+13101954+JTerihaj 04.01.2018.

    Brodsko rodilište je katastrofa,svako novorođeno dijete ima urinarnu infekciju,tko je kriv za to ?Nadalje po pijaci i trgovinama može se svakodnevno vidjeti osoblje u radnoj odori hodaju u nabavku za pauzu i tako u toj istoj odori ulaze u rodilište i na pedijatriju.Sestra odlaže mobitel kraj novorođenčeta,zar je to ponašanje prema propisima .Nadalje mnogi roditelji odlaze u Zagreb u privatnu kliniku,gdje se ustanovi da nema uopće urinarne infekcije-što se to dešava u brodskom rodilištu i pedijatriji,zar se hrvate i na taj način treba ubijati-ovo ne govorim napamet ili rekla -kazala več je to sve doživio moj sin sa mojim unukom,a to su isto doživjeli isto jedna rodbina.Nedavno sam i sam ležao na kardiokirurgiji,i taj odjel je po stanju i higijeni kao da smo u Indiji ili Africi.Ako mi se to ne vjeruje ,uvjerite se sami i prođite tim odjelom i pogledajte zidove i podove,koji su izvor zaraze.Moglo bi se još mnogo pisati,jer su odjeli zapostavljeni ,a medijima se pokazuje nova klinika,gdje ako se malo bolje pogleda ponašanje osoblja ista stvar-u istoj odori na pijacu i u ambulantu-do kada će se to dešavati i dali ravnatelj uopće zna kako osoblje se ponaša po propisima ili protiv,a da ne govorimo o odnosu sa pacijentom-ovo pišem u najboljoj namjeri,jer je vrijeme da se navike moraju napistiti-Josip Terihaj

  • nec.1996 02.01.2018.

    idu sa predsj u ameriku,,niti jedno dijete jos za novu nije posjetila glavno da je kod svojih ,,

Komentiraj...
Vidi sve komentare