To je to što me zanima!

'Brončani' Mateo (12) vratio se iz Rusije: Dočekali ga na Plesu

Mateo je osvojio broncu na Europskom prvenstvu u judu. U Zračnoj luci Zagreb dočekali su ga mama, brat i sestra, te brojni sumještani i prijatelji iz judo kluba
Vidi originalni članak

U pratnji oca Mira i stručnog stožera, Mateo Holjevac (12) iz Duge Rese sletio je u četvrtak navečer u Zagreb iz ruskog St. Petersburga gdje je osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu u judu za osobe s Downovim sindromom.

POGLEDAJTE VIDEO: Mateo pokazuje svoju brončanu medalju

U Zračnoj luci Zagreb dočekali su ga mama Anita, brat Luka i sestra Antonela te brojni sumještani i prijatelji iz kluba.

POGLEDAJTE VIDEO: Hrabri Mateo postao je prava zvijezda

Podsjetimo, h rabri Mateo, istinski zaljubljenik u judo, bio je prvi sudionik i predstavnik Hrvatske na međunarodnom natjecanju djece s Downovim sindromom. Iako je Mateo priželjkivao osvajanje zlatne, niti osvojena brončana medalja nije mu umanjila sreću i veselje.

POGLEDAJTE VIDEO: Mateo priča kako je sretan

- Mislim da u ovom trenutku nema sretnijeg djeteta u svijetu od Matea. Izuzetno smo ponosni na njega. Ovo je velika stvar za njega, ali i za klub i za Hrvatsku , jer je on prvo dijete s Downovim sindromom koje je na međunarodnom natjecanju predstavljalo našu zemlju. Ovim putem bih zahvalio svim donatorima koji su nam pomogli da prikupimo novac kako bi Mateo uopće mogao otputovati i sudjelovati na natjecanju u Rusiji - kazao je Davor Vrbanić , predsjednik Judo kluba Duga Resa,  nakon što je Mateo osvojio broncu.

Napomenuo je da su izuzetno ponosni na Mateove postignute rezultate i vjeruju da će Mateo biti poticaj djeci poput njega da se bave sportom.

Na Special Olympics Russia u St. Petersburgu Mateo je osvojio 3. mjesto u konkurenciji dječaka u dobi od 12 do 16 godina, do 38 kilograma težine.

Idi na 24sata

Komentari 36

  • Šmeker 12.12.2015.

    Pravi mali junak,bravo Mateo!

  • anita1206 12.12.2015.

    Ponos Hrvatske ..bravo..bravo

  • Natamala 11.12.2015.

    Bravooo Mateo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare