To je to što me zanima!

Bruum, bruum! Da vidimo čiji traktor može bolje 'potegnuti'

Najbolje vrijeme postigao je traktor Vlade Krauthakera, koji je stazu prešao za 36,6 sekundi. Najbržem među oldtimerima trebalo je 39 sekundi...
Vidi originalni članak

Ulicama Kutjeva u subotu su se, treću godinu zaredom, utrkivali traktoristi, a posebno iznenađenje za posjetitelje bila je i utrka kosilica.

Na nju se prijavio tek jedan vozač, Vinko Kresovljak (22), koji je stazu prošao za 2,2 minute.

- Vozio sam kosilicu snage 18 konja. Njena maksimalna brzina je 6 kilometara na sat. Imamo je godinu dana – rekao je Vinko. On u utrci nije imao konkurencije jer je jedini koji se prijavio za utrku kosilicama. No za utrku traktorima prijavilo se oko 40 natjecatelja. Traktoristi su se natjecali u četiri kategorije. Bili su tu oldtimeri, vinogradski traktori, traktori do 120 i oni iznad 120 konjskih snaga. Svi su prijavljeni natjecatelji jurili stazom dugačkom 700 metara u samom centru Kutjeva.

Najbolje vrijeme postigao je traktor Vlade Krauthakera, koji je stazu prešao za 36,6 sekundi. Najbržem među oldtimerima trebalo je 39 sekundi, a njime je upravljao Franjo Ašembrener. U kategoriji do 120 konjskih snaga najbolje vrijeme ostvario Miroslav Bartolović s 46,6 sekundi. U kategoriji iznad 120 konja najbržem Ivanu Gomerčiću trebalo je 40,7 sekundi da dođe do cilja.

- Došli smo Kutjevčanima i svim posjetiteljima pokazati da traktori nisu samo za polje nego da mogu biti atrakcija na prometnicama. Konkurencija je svake godine sve veća. Mislim da smo im priuštili super utrku – rekli su nam traktoristi. Među brojnim vozilima veličinom se posebno isticao onaj kutjevačkog dogradonačelnika Ivice Malnara. Radi se o traktoru snage 370 konja i teškom devet tona, koji je 700 metara dugu stazu prešao za 44 sekunde.

– Ovo je jedinstven doživljaj u kojem iz godine u godinu uživa sve više ljudi. Ovi traktoristi do svojih ljubimaca za rad na njivi drže više nego do automobila – zaključili su Kutjevčani.     

Idi na 24sata

Komentari 1

  • sm2101 14.06.2016.

    fora

Komentiraj...
Vidi sve komentare