To je to što me zanima!

Brža pravda? Do 2018. dobit ćemo novi sud - Visoki kazneni

To znači da na presudu sa Županijskog suda nećemo više slati žalbe Vrhovnom sudu, nego novoj instanci između njih - Visokom kaznenom sudu...
Vidi originalni članak

Ministar pravosuđa Ante Šprlje najavio je da će u sljedeće dvije godine osnovati novi sud pod nazivom Visoki kazneni sud. 

- Visoki kazneni sud bi, prema sadašnjim projekcijama, bio osnovan 1.7.2017., a sa stvarnim radom bi počeo 1.1.2018. godine - rekao je Šprlje za RTL Danas.

Osnivanje suda predviđeno je u sklopu reforme pravosuđa da bi pravda stizala brže i bolje. 

To znači da na presudu sa Županijskog suda nećemo više slati žalbe Vrhovnom sudu, nego novoj instanci između njih - Visokom kaznenom sudu. 

Na tom novom sudu radili bi neki suci dosadašnjih Županijskih sudova, a imali bi zadatak ujednačiti sudsku praksu i ispraviti propuste Županijskih sudova.

Ideju novog suda dali su suci Vrhovnog suda - prvenstveno zbog čestih, potpuno različitih, presuda s 15 Županijskih sudova.

Ministar tvrdi da se ne bi povećavao broj zaposlenih, nego bi raspodijelili postojeće kadrove. Osim toga, kako RTL doznaje - uštede bi se postigle još jednom novom mjerom, koja stiže već 2017. godine - objedinjenjem Općinskih sudova s Prekršajnim.

 

Idi na 24sata

Komentari 27

  • Fighter for Justice 07.11.2016.

    2018 - ko je tu lud nemoze odma ili za mjesec dana nego tek 2018,koje je ovo bedastoca ,crni humor za Hr!

  • liliana 27.10.2016.

    Ovo je ministar pravosuđa?hahahahahahahhahahahahhaha

  • luddoboli 26.10.2016.

    Vidi se da pravosuđe ne funkcionira a mi izmišljamo nove sudove. Zar se ne može barem u ovoj prelaznoj fazi uvesti kineski zakon. Pljačka na najvišim razinama je čin veleizdaje i jedina ispravna kazna bila bi : Streljaj.Narod i država na koljenima. Sitni kriminalci pojavljuju se uglavnom zbog očaja u kojem žive.Ja sad kao Pernar, ali iza Pernara dolazi Joco Udmanić ili nedaj bože partizani.

Komentiraj...
Vidi sve komentare