To je to što me zanima!

Budi se vulkan u Kolumbiji koji je 1985. god. ubio 25.000 ljudi

Stanovnici okolnih mjesta u strahu su jer je vulkan počeo izbacivati dim, pepeo i paru. Proglašena je žuta uzbuna što znači da je erupcija moguća, ali ne i definitivna
Vidi originalni članak

Mještani sela i gradova u blizini kolumbijskog vulkana Nevado del Ruiz u strahu su jer je vulkan počeo izbacivati dim, pepeo i paru. 

Aktivnost vulkana intenzivirala se prošlog tjedna, ali stanje nije alarmantno i nalazi se u okvirima 'žute uzbune' koja je proglašena još u listopadu 2010 godine, javlja Reuters. Zasad dim nije izazvao nikakve probleme u zračnom prometu, a proglašena žuta uzbuna znači da je erupcija moguća, ali ne i definitivna. Ukoliko se stanje promijeni u narančasto to će značiti da će do erupcije vjerojatno doći u idućih nekoliko tjedana. 

Ravnateljica seizmološkog zavoda, Gloria Cortes rekla je da se stalno pratI aktivnost vulkana, kao i seizmičke aktivnosti. U kontaktu su s lokalnim dužnosnicima kako bi se osigurala sigurnost okolnih stanovnika i turista u tom području. 

Tijekom erupcije vulkana Nevado del Ruiz 1985. godine poginulo je više od 25 tisuće ljudi. Katastrofi su prethodili mjeseci izbacivanja pepela i pare zbog čega lokalno stanovništvo zabrinjava trenutna situacija, unatoč upozorenjima vlasti da opasnosti nema. 


Idi na 24sata

Komentari 6

  • MLADEN_5 15.03.2012.

    pali more drz se kraja,sto dalje , to bolje.25000 mrtvih , je previse. Zar treba jos 25000 zzrtava.

  • palica 15.03.2012.

    bude se vulkani..odeše sve u kura..

  • Zmayo 15.03.2012.

    bolje da se ljudi na vrijeme maknu nego da budu u pripravnosti pa ih ovaj iznenadi u tri ujutro :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare