To je to što me zanima!

Buje: Učenici protiv "zida srama" u srednjoj školi

Talijansku srednju školu Leonardo da Vinci i dvije hrvatske škole, Gospodarsku i Srednju školu Vladimir Gorta, dijeli veliki pregradni zid
Vidi originalni članak

Unatoč najavama učenika iz Buja da će sami ukloniti pregradni zid koji je sagrađen odlukom ravnatelja Talijanske srednje škole Leonardo da Vinci, a kojim je ta škola odvojena od dviju hrvatskih, Gospodarske i Srednje škole Vladimir Gortan, zid nisu srušili, ali su napravili rupu za komunikaciju. Deset četvornih metara zida, podignutog od montažnog materijala, javnost u Bujama već naziva "zidom srama" s obzirom na to da je još od gradnje zgrade postojao hodnik i stubište koje je povezivalo talijanski dio škole s hrvatskim. Odlukom ravnatelja Talijanske srednje škole Claudia Stocovca krajem kolovoza ove godine tim je zidom ta škola odvojena od dviju hrvatskih, što je izazvalo veliku medijsku pozornost, ali i negodovanje mnogih.
- Zid je napravljen kako se učenici ne bi nesmetano kretali za vrijeme nastave, ometali nastavu, ometali rad naših službi i bježali sa sata, rekao je ravnatelj talijanske škole Claudio Stocovaz.
U međuvremenu na zidu su ispisane različite parole, a srednjoškolci su u njemu i otvorili rupu kako bi mogli komunicirati s vršnjacima koji pohađaju talijansku školu. Zid ima iz dana u dan sve veća oštećenja.
Istarska županija nije dala suglasnost za podizanje zida, niti je za to odobrila novac, a i zid smatraju da je doista besmislen.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare