To je to što me zanima!

Bunga-bunga biskupija: Imaju ljubavnice, fotografiraju se goli

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Svećenici biskupije u Albengi su godinama pod istragama. Navodno zlostavljaju turistice, ministrante, rade u barovima s prostitutkama, imaju ljubavnice...
Vidi originalni članak

Albenga je mali grad na sjeverozapadu Italije s oko 23.000 ljudi. Tamo se nalazi i katedrala iz 11. stoljeća, a na čelu biskupije je biskup Mario Oliveri koji već četvrt stoljeća misu drži uglavnom na latinskom. Zadnje vrijeme biskupija je pod istragom. 

Biskupiji, naime, pripadaju i gradić Imperia i još nekoliko crkvenih zajednica. U jednoj od njih, piše njemački Spiegel nalazio se svećenik koji je imao ljubavnicu pa su ga premjestili. Njegov nasljednik pak se navodno fotografirao gol i fotografije su objavljene na gay stranici. Osim što je služio mise radio je i u baru u kojem se nudio seks s prostitutkama. Jedan drugi svećenik u biskupiji navodno je nestao s crkvenom blagajnom. U mjestašcu Diano San Pietro lučki zapovjednik se žalio da se lokalni svećenik tijekom procesije nabacivao njegovoj ženi. Jedan drugi svećenik iz biskupije je svoje gole fotografije objavio na Facebooku. 

Njegov kolega je pak navodno na plaži uznemiravao mlade turistice. Državno odvjetništvo je vodilo desetke istraga protiv svećenika u spomenutoj biskupiji. Dosad je jedan osuđen na sedam godina i osam mjeseci zatvora jer je seksualno zlostavljao ministranta. Ostale slučajeve još istražuju, a biskupijom se počeo baviti i Vatikan. Papa Franjo poslao je svojeg istražitelja. Početkom ovog tjedna Vatikan je objavio da će biskup Oliveri dobiti "pomagača" koji će preuzeti njegove dužnosti jer bi Oliveri (70) uskoro mogao otići u mirovinu.  

Idi na 24sata

Komentari 152

  • be yourself 29.10.2014.

    Udri pope svom snagom. Dovode im dječicu svakodnevno, gdje neće.

  • Prva Proleterska 29.10.2014.

    Ja bio u Albengi prošli mjesec , e da sam znao , da je tako veseli grad , ne bi tako bezglavo bježao od kiše . Al da je grad razvrata , video sam na stanici !

  • čvrsti 29.10.2014.

    Apostol pavao je napisao da svaki kršćanin može imati ženu pa tako i svećenik, a to su dokazali i mnogi Isusovi suradnici, npr. apostol Petar pa zar bih ga Isus izabrao za svog suradnika da je mislio uvesti pravilo celibata. Biblija jasno navodi da je celibat sredstvo sotone da se uprlja crkva u moralnom pogledu i mnoge su crkve nasjele na tu sotoninu zamku. Najjadnije je to da je crkva uvela to pravilo, iako jasno piše da će ga uvesti sluge sotone i licemjeri uprljane savjesti. No nisam nikada čuo da je ikada itko od svečenika u crkvi pročitao te upozoravajuče biblijske retke, a sam papa jedini može ukinuti to sotonino pravilo, ali mislim da neće, jer onda bi morao priznati običnom puku da ne vjeruju u bibliju i božja proročanstva, a onda bi mnogi ljudi istupili iz takve nakaradne organizacije koja podupire baš ono što je bog unaprijed osudio i prozvao sotoninom prijevarom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare