To je to što me zanima!

Bunili se zbog kasne rasprave: 'Nismo imali zajamčeni odmor'

Zastupnici su podržali prijedlog Zakona o osiguranju potraživanja radnika i slučaju stečaja poslodavca kojim se izjednačava položaj kod domaćih i stranih poslodavaca
Vidi originalni članak

Sjednica Sabora počela je prvim čitanjem Izmjena i dopuna Zakona o osiguranju potraživanja radnika i slučaju stečaja poslodavca. 

Predstavio ga je ministar rada Mirando Mrsić koji je naglasio da se mijenjaju definicije nekih pojmova.

- Radnik je tako osoba zaposlena kod poslodavca, kao i osoba kojoj je prestao radni odnos unutar tri mjeseca prije otvaranja stečaja - rekao je Mrsić.

Izjednačava se i položaj radnika zaposlenih kod domaćih i stranih poslodavaca, a Mrsić je najavio i povećanje iznosa minimalne plaće. 

Tušak se požalio: Nismo imali zajamčeni 12-satni odmor

Laburist Zlatko Tušak osvrnuo se na sinoćnju saborsku raspravu koja je završila tek u 1:30 u noći. Tvrdi kako su time prekršena prava zaposlenika Sabora koji nisu imali zakonom zajamčeni 12-satni odmor.

- Apeliram da se organizira posao tako da se ne krše zakonski propisi i prava radnika - rekao je Tušak. 

Vinković: Smanjite nam plaće i time povećajte minimalac

Zastupnik HDSSB-a Zoran Vinković tražio je od ministra Mrsića i Vlade da se smanje plaće saborskih zastupnika te da se ta sredstva u proračunu iskoriste za povećanje minimalne plaće.

- Moja plaća kao predsjednika Odbora za lokalnu samoupravu i saborskog zastupnika je 19.560 kuna. U nju je uključen i zastupnički paušal od 1500 kuna i naknada za odvojeni život od 1000 kuna - rekao je Vinković i dodao da bi se zastupnici trebali odreći većeg dijela plaće, ali da je možda predizborno vrijeme pogrešno za takve poteze. 

Svi su klubovi zastupnika podržali ovaj prijedlog Zakona.


Idi na 24sata

Komentari 66

  • ludom 12.04.2013.

    Tog Tušaka bih natjerao da stvarno radi, doslovno radi, to vrijeme kao što neki to moraju bez pogovora. A njemu je teško čitav dan sjediti u toj klupi, baciti mozak na pašu i još primati od sirotinje plaću. Netko bi tamo sjedio i drijemao drage volje kada bi znao da će dobiti svaki mjesec sigurnu lovu za ništa. Gdje se Vi moj zastupniče to "odmarate" od silnog visokoumnog posla ? Vjerojatno zamjenite sjedeći položaj "umornog tijela" u onaj horizontalni, samo mi nije jasno kako netko može toliko spavati a da ništa ne radi.

  • ming 11.04.2013.

    Ja bi vam za nagradu dala dozivotni odmor.

  • MarinaTot 11.04.2013.

    A jadni, nisu imali odmor. Pi**a vam ma****na svima od reda, ja nemam odmor, milijuni ljudi u Hr nemaju odmor jer ste sve uništili, imate 6 mj. godišnjeg, onih drugih 6 mj ne radite ništa, samo gurate ovu zemlju u daljnju propast jer ste svi od reda niškoristi i nesposobniji od jednostanične amebe i vi bi ODMOR?!? Dobit ću inzult, majke mi... Mrš na burzu stoko nezahvalna.

Komentiraj...
Vidi sve komentare