To je to što me zanima!

Burić: Ne treba nam još i 'ja Šeks', imamo već 'ja Jadranka'

Dinko Burić je potpredsjednika Sabora prozvao da je samoinicijativno i mimo odluke Sabora promijenio tekst ustavnih promjena. Upozorio je kako to treba ispraviti
Vidi originalni članak

U Saboru ponovno sukob Dinka Burića (HDSSB) i Vladimira Šeksa (HDZ). HDSSB-ovac je potpredsjednika Sabora prozvao da je samoinicijativno i mimo odluke Sabora promijenio tekst ustavnih promjena. Pojasnio je da je u pročišćenom tekstu Ustava, kojeg je priredio upravo Šeks, promijenjen redoslijed članaka pa se mnogi zakoni pozivaju na krive Ustavne odredbe. Upozorio je da to treba ispraviti jer dovodi do zbrke i u pitanje dovodi legalnost donošenja zakona.

- Rimljani su imali Tiberija Klaudija, imperatora i božanstvo, poznatog kao "ja Klaudije". Znamo da Šeks sebe doživljava kao meštra za pravne procedure, no nije dozvoljeno biti meštar za pravne zavrzlame. Hrvatskoj je previše i jedna "ja Jadranka" i ne treba joj još "ja Šeks" - kazao je Burić i dometnuo da Šeks nikada neće dostići Klaudijevu slavu. Vladimir Šeks nije mu ostao dužan.

- Zastupniku Buriću, koji me je usporedio s jednom prispodobom, mogu samo odgovoriti drugom prispodobom koja se pripisuje Kaliguli, da je konja imenovao za svoga senatora - kazao je Šeks.

Burić je u svojoj raspravi oštro kritizirao i namjeru Vlade da poskupe pristojbe za upis u zemljišne knjige. Smatra da je uvođenje novog harača licemjerno i drsko. Kazao je i da se Vlada ponaša poput feudalca prema kmetovima. Podsjetio je da je Franjo Tahi nemilosrdno gazio svoje podanike, da su partizani bespoštedno praznili ambare, dok je HDZ-ova Vlada prvo popljačkala narod i državnu blagajnu i tvrtke, a potom uvela harač i namete kako bi građani popunili blagajnu.

Josip Leko (SDP) smatra pak da je povećanje cijena pristojbi za upis i promjenu stanja u zemljišno-knjižnim knjigama "šizofrena mjera".

Idi na 24sata

Komentari 41

  • Camil_1 13.05.2011.

    E moj narode ko je ovde lud, a ko luđi?

  • user_27152 13.05.2011.

    ništa bolji od iti jednog kradezeovca

  • bundo 12.05.2011.

    budale bez budućnosti .......

Komentiraj...
Vidi sve komentare