To je to što me zanima!

Burna sjednica Kluba SDP-a: Pobunjenici su izborili pobjedu

Protivnicima Bernardića otvoren je put da na mjesto predsjednika Kluba predlažu svog čovjeka. Jedna trećina članova može predlagati sazivanje sjednice ili izbor predsjednika Kluba
Vidi originalni članak

Burno je bilo i na sjednici kluba SDP-a, a predsjednik tog tijela do daljnjega će biti Arsen Bauk. Na sjednici je izmjene poslovnik i to s 20 glasova za, dok je suzdržan bio Predrag Matić, a aktualni šef stranke Davor Bernardić izuzeo se od glasanja.

Izmjena poslovnika otvorila je put da protivnici Davora Bernardića na to mjesto mogu predložiti svog čovjeka. Problem je bio već na početku, kada je zatražena izmjena Poslovnika kluba i to tako da i jedna trećina članova može predlagati sazivanje sjednice ili izbor predsjednika Kluba. Prema dosadašnjem Poslovniku, predsjednika kluba su na prijedlog predsjednika stranke birali zastupnici između sebe.

- Poslovnik kao i svi drugi akti koje donosi naša stranka podložni su provjeri statutarne komisije je li u skladu s našim najvišim aktom, a to je statut stranke - kazao je Matić. 

Kako se moglo čuti Domagoj Hajduković je na sjednici zaprijetio da će podnijeti ostavku u Predsjedništvu stranke, koji je kolegama zamjerio što za sve krive Predsjedništvo.

- U žaru rasprave ja sam rekao ako je Domagoj Hajduković problem SDP-a, onda Domagoj Hajduković neće biti taj problem. Ja stranci koju sam stvarao problem neću biti, ali to tražim da mi se kaže. Ostavka je ponuđena. Ja u SDP-u ne moram biti ništa, nisam godinama bio ništa - rekao je Hajduković.   

Idi na 24sata

Komentari 1

  • najiram 10 19.09.2018.

    o kako će nam biti lijepo kad se partija riješi starih bundesligaša...koji još uvijek tvrde da su oni bundes liga i da su nezamjenjivi...zamislite ljudi moji hrvatsku bez partije...zamislite da nikad nije bilo lažnog drugog tita...da nikad nije bilo lažnih drugih partijaca tih proizvoda hitlera i staljina...nebi bilo paljenja sela nočnih dizanja i mućenja seljaka...pljački seljaka silovanja seljanki...nebi bilo ubojstava iz zasjede...nebi bilo na desetke pobijeni u ime obmazde njemaca jedan za sto...nebi bilo jasenovca blajburga...živih uzidanih u rudnike žena i djece staraca...nebi bilo posljeratne pljačke seljaka...ludi moji nebi bilo ni domovinskog rata...o kako bi hrvatski narod sretan bio...samo da nikad nije bilo partije i tita...tih 8 svijetskih zloćinaca...

Komentiraj...
Vidi sve komentare