To je to što me zanima!

Butković: Bez privatizacije nema razvoja Croatia Airlinesa

Croatia Airlines je već prošla kroz projekt restrukturiranja, ona ima neto dobit, doduše graničnu, ali je ima, no bez strateškog partnera nema daljnjeg razvoja, kaže ministar
Vidi originalni članak

Croatia Airlines je već prošla kroz projekt restrukturiranja, ona ima neto dobit, doduše graničnu, ali je ima, no bez strateškog partnera nema daljnjeg razvoja, rekao je u četvrtak za RTL Direkt ministar prometa Oleg Butković. Butković je rekao i da misli da je nizinska pruga za Rijeku realan projekt.

Butković je odgovorio i na pitanje da li mu je žao što prethodna vlada nije dala ceste u koncesiju ili ih monetizirala.
- Ne možemo tako gledati, ja sam bio protiv monetizacije, no mi moramo sve učiiti da ceste ne prodamo. Ja sam borac i vjerujem da tu imamo šanse - rekao je Butković. 

Vinjete čekaju studiju isplativosti

Govoreći o vinjetama, kazao je da su one samo jedna od varijanti.

- Pa gledajte, beskontaktni sustav naplate je budućnost. Mi ćemo za deset godina doći na GPS. Vinjete su jedna od varijanti i ono što prvi rezultati pokazuju jest da ćemo smanjiti troškove sustava naplate, a povećati ćemo dostupnost, mobilnost - kaže, a na upit bi li to moglo biti već ove godine, kaže:

- Imali smo sastanak sa Upravom HAC-a, EU im je dala zajam od 500 tisuća eura za izradu studija restrukturiranja i uvođenja vinjeta, u to idu Hrvatske autoceste, čim budu gotove te studije, mi ćemo donijeti odluku - kazao je.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • 12.02.2016.

    ma daj prestanite trkeljati s tim privatizacijama. Ako se dovede dobar covjek i prestane krast na sve strane onda nema razloga da firma bude u gubitcima. Ovo je samo jos jedan nacin kako nekoga obogatiti. Uostalom, frka je u kompletnom air-transportu na kontinentu, nema to nikakve veze javno/privatno.

  • jure vitez francetić 12.02.2016.

    što nam rade loše sluge loših gospodara,sve rasprodaju,rade što ima kažu međunarodni kreditori,ovom državom upravljaju međunarodni kreditori,hrvatska nije samostalna hrvatska je kolonija u hrvatskoj se događa ekonomska eksploatacija

  • Zmar116 12.02.2016.

    ha ha ha idure malo ti se previše ćmarovi vrte po glavi i jeziku...

Komentiraj...
Vidi sve komentare