To je to što me zanima!

'Butković se nije sastao danas s motociklistima o sigurnosti'

Ministre Butkoviću, pogledajte se u ogledalo sa svim vašim suradnicima, pognite glave, i jednom u životu priznajte da ste kupovali vrijeme, odugovlačili da prođe sezona a 'dalje ćemo lako', priopćili su
Vidi originalni članak

Udruga Karavana za život - bikeri na cesti objavila je u srijedu da su pozvani na razgovor s ministrom prometa, mora i infrastrukture Olegom Butkovićem o njihovim zahtjevima, nakon što su zaprijetili da će ovaj vikend usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama s 4000 motocikala.

"Sastanak u 11 sati bit će samo 'način umanjenja štete', a odbijenicu Ministarstva prometa također ćemo dobiti", poručili su iz Udruge koja je u utorak zaprijetila i da će usporiti promet na granicama, naplatnim postajama i trajektnim lukama.

LUKE, NAPLATNE KUĆICE... Bajkeri zaprijetili: Za vikend će nas 4000 blokirati Hrvatsku...

Motociklisti su već više puta predali ministru zahtjeve u kojima traže zaštitne ograde na cestama, donošenje novoga znaka "zahtjevna dionica za motocikliste", primjenu boja otpornih na proklizavanje pneumatika, bitumensku ispunu prometnice s posipom od kvarcnog pijeska, te prekidanje prakse poskupljenja cestarine od deset posto u sezoni za motocikliste.

"Ministre Butkoviću, pogledajte se u ogledalo sa svim vašim suradnicima, pognite glave, i jednom u životu priznajte da ste kupovali vrijeme, odugovlačili da prođe sezona a 'dalje ćemo lako' ", stoji u priopćenju Udruge.

HOĆE LI BITI ŠTRAJKA? Za vozače status službenih osoba, ali ne i povećanje plaća

U utorak su izvijestili ministra Butkovića da će za vikend u subotu, 31. kolovoza i nedjelju, 1. rujna, okupiti 4000 motociklista s kojima će usporiti promet na brojnim naplatnim postajama, graničnim prijelazima i trajektnim lukama.

U ministarstvu demantirali sastanak 

Ministarstvo prometa, mora i infrastrukture u srijedu je demantiralo da se u Ministarstvu održava "hitan sastanak na temu sigurnosti motociklista", zbog prijetnje udruge Karavana za život - bikeri na cesti da će ovoga vikenda organizirati prosvjed na hrvatskim cestama.

Iz Ministarstva su Hinu izvijestili da danas nije zakazan sastanak ministra Olega Butkovića s predstavnicima udruge Karavana za život - bikeri na cesti, no nisu potvrdili neslužbene navode iz bikerske udruge da je održan sastanak zatvorenog tipa na temu sigurnosti motociklista na hrvatskim cestama.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • 28.08.2019.

    Bravo ljudi !!!

  • jup1 28.08.2019.

    A gdje su sad branitelji iz savske...???

  • 28.08.2019.

    Velika podrška..... netko mora početi....na sve strane ništa ne štima i dosta je.... bravo bajkeri..... moj naklon

Komentiraj...
Vidi sve komentare