To je to što me zanima!

CA zbog otkazanih letova izgubila 4,2 milijuna kuna

U četvrtak i petak zrakoplovima Croatie Airlines zbog oblaka s vulkanskom prašinom nije letjelo 5.800 putnika. Nastala šteta je oko 580.000 eura
Vidi originalni članak

U četvrtak i petak zrakoplovima Croatie Airlines (CA) zbog oblaka s vulkanskom prašinom  nije letjelo 5.800 putnika, a kompanija je pretrpjela štetu od 580.000 eura (oko 4,2 milijuna kuna), piše Večernji list. Ukupne štete u zračnom prometu u Europi Udruženje europskih avioprijevoznika procjenjuje na 150 milijuna eura u danu. Glasnogovornik CA-a Srećko Šimunović je rekao da aviokomapnije putnicima nisu dužne snositi troškove hotela. No Europska komisija priopćila je da se na putnike avioprijevoznika iz EU, ali i iz trećih zemalja na letovima iz EU, i dalje primjenjuju europska prava putnika. To znači da se oni mogu odlučiti ili za povrat novca ili za preusmjeravanje, pri čemu im avioprijevoznik mora osigurati obroke, osvježenje i hotelski smještaj.

EU OBAVLJA PROBNE LETOVE
U Nizozmskoj i drugim zemljama EU-a u subotu navečer će obaviti probne letove kako bi se vidjelo kako vulkanska prašina djeluje na zrakoplove. Zrakoplovi će letjeti na nižim visinama i u njima neće biti putnika, izvijestilo je nizozemsko ministarstvo za upravljanje infrastrukturom.  

ZRAČNE LUKE SPLIT, BRAČ I DUBROVNIK NEĆE ZATVORITI
Iako je većina hrvatskih zračnih luka još zatvorena, Hrvatska kontrola zračne plovidbe u subotu poslijepodne donijela je odluku da, zbog povoljnijih meteoroloških prilika, neće biti zatvaranja zračnih luka Split, Brač i Dubrovnik, piše Slobodna Dalmacija.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • be yourself 17.04.2010.

    Jedina firma u Europi koja nije platila hotel putnicima je CA (samo da se zna) zato jer kako kažu nisu obavezni jer nismo EU. Uvjek smo EU kad trebamo biti, a kad trebaju platiti onda nismo EU. Gadovi, ionako će propasti kad tad.

  • hogarko 17.04.2010.

    Neki stručnjaci tvrde da bi vulkan mogao dimit i do 6 miseci.Gadno za one koji moraju putovat avionom.Da su barem oblaci dima od marihuane,nadimiš se i poletiš netriba ti zrakoplov.

  • Maya25_1 17.04.2010.

    Pomalo, i sve će biti dobro!!!Daj Bože da se zračni promet vrati u normalu.... :) A što se tiče CA,koji lopovi,jedini se oni našli cjepidlačiti,mi,Rvati,vječno idioti!Po svemu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare