To je to što me zanima!

Čačić: Bedastoća je da sam ja izgubio saborsku fotelju

Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks smatra da Radimir Čačić više nema zastupnički status i ne može ga vratiti. Pusić ga je pokušala razuvjeriti
Vidi originalni članak

Znam da bi to mnoge usrećilo, ali bedastoće su da sam izgubio saborsku fotelju. Prvo, mogu aktivirati postojeći saborski mandat, a drugo, po kojoj osnovi ćemo i ići, jest da se vratim na mjesto zastupnika koji izlazi po odluci nadležnog stranačkog tijela, komentirao je šef HNS-a Radimir Čačić informaciju kako je nakon županijske izgubio i saborsku fotelju. Po tome bi u Saboru trebao doći na mjesto Zlatka Horvata, koji ga je i zamijenio kada su ga izabrali za varaždinskog župana. Međutim, pravni stručnjaci kažu da Čačić može obnašati zastupničku dužnost isključivo ako u roku od osam dana od prestanka dužnosti župana predsjedniku Sabora podnese pisani zahtjev što nije učinio. No HNS-ovka Vesna Pusić i dalje tvrdi da će na vrijeme i u skladu sa zakonom Čačić preuzeti svoj saborski mandat.
- Neću vam reći prema kojem zakonskomu modelu, ali vam tvrdim da ćemo realizirati sve to što smo mislili najesen - odlučna je Pusić.
Većina saborskih zastupnika komentirala je kako se to HNS-u ne bi dogodilo da su na dužnosti predsjednika kluba zadržali Dragutina Lesara. Zlobnici komentiraju da HNS ne bi samo trebao moliti Lesara da se vrati, nego da bi mu trebali i povećati plaću.

ŠEKS: PRAVNO ČAČIĆ VIŠE NIJE ZASTUPNIK
Potpredsjednik Sabora Vladimir Šeks smatra da Čačić nakon što u roku od osam dana nije aktivirao zastupnički status za to više nema pravne osnove. Druga mogućnost o kojoj se nagađa da bi Čačić u saborsku fotelju mogao zasjesti ako bi zastupnik koji ga je zamijenio dao ostavku smatra nerealnom i diskutabilnom.
- Čačić pravno više nije zastupnik i ne može taj status koji je izgubio po jednoj osnovi vratiti ni po kojoj drugoj. Uz mandat je izgubio i imunitet - odlučan je Šeks. Pusić kaže da je Šeks u krivu. Nakon što su novinarima iznijeli stajališta oko Čačićeva statusa, Pusić i Šeks prošetali su saborskim hodnicima i popričali o ovoj temi, a tko je u pravu, pokazat će vrijeme.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zgbxl 03.07.2008.

    Kaj got te bedatoce u koje upadaju svi od reda! Cacic ima fotelju u Saboru gdje ga je zamijenio neki Zlatko Horvat jer Cacicev mandat je bio u mirovanjui zato sto je obnasao duznost zupana nakon sto su ga SANDER-MUGABE i HSSovi poltroni bacili van! Pogledajte si na Saborskim web stranicama o mandatima na mirovanju!

  • nogometas05 03.07.2008.

    Nije to bedastoca-bedastoca si ti Cacicu i bedast je nacin na koji si je izgubio-imas previse funkcija na kojima \"legalno\"krades pa mi je bas drago da si ovo popusio!Sad kad nema imuniteta nadam se da ce se pokrenuti i neki postupak protiv tebe pa da te vidimo kako ti se svidja optuzenicka fotelja!!!!

  • tajnamoja 03.07.2008.

    Je, u pravu je Čačić, bedastoća je da je baš on izgubio saborsku fotelju kad ima njih još koji su zreli za to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare