To je to što me zanima!

Čačić će svoju kaznu služiti u 'otvorenoj' kaznionici Valtura

Valtura je specifična kaznionica u kojoj zajedno rade zatvorenici, njih oko 150, i civili ostvarujući prihode zatvoru i sebi. Rade osam sati i zarađuju od 400 do 900 kuna
Vidi originalni članak

Bivši potpredsjednik Vlade Radimir Čačić stigao je u kazneno-popravni dom u Valturi, gdje će izdržavati 22 mjesečnu kaznu zatvora. Zaposlenici ustanove su ga u srijedu vidjeli kako prolazi pored njih. Slobodna Dalmacija javlja kako je Čačić na izdržavanje kazne stigao vjerojatno tijekom utorka.

Time su se potvrdila nagađanja da će Čačić odabrati jedinu kaznionicu u Hrvatskoj otvorenog tipa, jer su prava i slobode, koje ovdje uživaju zatvorenici na najvećoj razini, u odnosu na druge kaznionice, poluotvorenog tipa, poput Lipovice kraj Popovače. 

U Remetincu su mu utvrdili psihosocijalno stanje

Bivši čelnik HNS-a se 17. lipnja javio na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor u Remetincu. 

Ondje je prošao Centar za psihosocijalnu dijagnostiku zatvorenika, gdje mu je utvrđeno psihosocijalno stanje, nakon čega je od strane Uprave za zatvorski sustav upućen na izdržavanje kazne u Valturi.

Ako će raditi, zarađivat će od 400 do 900 kuna

OKPD Valtura, specifična je kaznionica u kojoj zajedno rade zatvorenici, njih oko 150, i civili, ostvarujući prihode zatvoru i sebi. Zatvorenici koji pristanu raditi imaju radno vrijeme od osam sati, dok oni u kuhinji i na poljima, rade u dvije smjene, a za svoj rad dobivaju naknadu od 400 do 900 kuna. 

Idi na 24sata

Komentari 176

  • Sićka 05.07.2013.

    koji ste vi ljudi krvopije. pa sasvim je primjereno da čovjek koji je bio ministar služi na ovaj način kaznu. ja bih mu dao kućni zatvor. a vi ljubitelji vendette - sramite se. kao da su vam poginuli mađari mama i sestra. tipično hrvatsko licemjerstvo i batinanje mrtvog magarca. drži se ratko. potpis : osoba koja nije glasala za tvoju opciju

  • ćelavo 04.07.2013.

    je&em ti zakon, on će i u zatvoru biti plaćen , a koliko nas na "slobodi" radi i NEMA plaće,

  • _petra_ 04.07.2013.

    sramota,besramno......tamo je i tehnicki za reg. auto ali cisto sumljam da ce taj radit tamo nesto(ne na tehnickom naravno)

Komentiraj...
Vidi sve komentare