To je to što me zanima!

Čačić: Glavno obilježje ove Vlade nije rast, već nečinjenje

Ja sam u Vladi vodio sektor u kojemu je trebalo biti anti-populist i to sam i bio. Sve poslije pokazalo se kako se Milanović udaljio od zamišljenog Plana 21, piše Čačić
Vidi originalni članak

I Radimir Čačić se dotakao SDP-ovog novog slogana 'Hrvatska raste'. Čačić, koji je bio jedna od ključnih figura u Kukuriku koaliciji i Planu 21, na svojem Facebook profilu se obrušio na aktualnu Vladu, SDP i njihov slogan.

Čačićevu objavu prenosimo u cijelosti: 

'Nažalost, ne da Hrvatska ne raste, već je glavno obilježje ove Vlade - nečinjenje! U stavovima, u programima, u projektima... Ova Vlada nije odradila reforme. Bespogovorno je podilazila u želji da sačuva fotelju za još jedan mandat. Ja sam u Vladi vodio sektor u kojemu je trebalo biti anti-populist i to sam i bio, tako sam radio. Međutim, sve nakon toga je pokazalo kako se Milanović udaljio od zamišljenog Plana 21.

Zemlja se stalno dodatno zaduživala, no ne za razvoj već za plaćanje neučinkovite javne uprave, nekvalitetnog pravosuđa i stalnim i trajnim zapošljavanjem u javni sektor ljudi koji su birani po političkim, a ne po stručnim kriterijima. 

S druge strane, i HDZ i SDP su dokazano nesposobni realizirati nužne projekte koji se moraju dogoditi kako bi se pokrenulo gospodarstvo poput energetskih, poljoprivrednih i drugih, a za koje danas više ne postoji alibi da nemamo novac jer ga Europa ima i za nas ga je alocirala. 

Točno je BDP u drugom kvartalu rastao 1,2% , no to nije niti blizu dovoljno za nadoknaditi porast troškova financiranja pada kreditnog rejtinga za vrijeme ove Vlade. 

Hrvatska stagnira, a mali pozitivni trendovi iz EU prelijevaju se u naše gospodarstvo! Stoga, se s pravom možemo zapitati raste li Hrvatska?'

Idi na 24sata

Komentari 55

  • niskoristy 10.09.2015.

    A ja sam se ponadao da smo se barem ovoga riješili. A evo ga opet!!! K vragu..!!!

  • lokal patriota 10.09.2015.

    Čačiću mani se ćoravog posla. Htvati znaju da si popaljetkovao dio hrvatskog novca ali na opću žalost nisu te nikada uhvatili.Sada prodaješ maglu i pokušavaš nam baciti pijesak u oći. Ajde ostavi nas na miru i ne dolazi nam u Osijek, jer bio si nedavno i to nenajavljen.U buduće kada želiš doći, piši zamolbu za dolazak u Slavoniju ali znaj biti će odmah odbijena.

  • pričamtipriču 10.09.2015.

    Čačiću, donedavno to su bili tvoji koalicijski partneri i stranački kolege.. i sam si bio dio te vlade čije je glavno obilježje NERAD i NESPOSOBNOST!

Komentiraj...
Vidi sve komentare