To je to što me zanima!

Čačić: Rješenje je trenutačna konverzija iz franka u kune

S obzirom na činjenicu da su nepoznavanjem opasnosti transakcije dovedeni u ovu poziciju svako daljnje opterećenje građana je neprihvatljivo - kažu Reformisti
Vidi originalni članak

Svoje rješenje zbog rasta tečaja franka i problema građana koji imaju kredite u švicarskim francima danas je dala i Narodna stranka - Reformisti.

- Rješenje mora biti trenutačno i sastoji se u sljedećem: trenutačna konverzija iz franka u kune. Potrebni iznos eura za konverziju osigurava HNB, a za taj iznos osigurava kunski kredit bankama uz nula posto kamata na 20 godina, pri čemu se banke obvezuju na zadržavanje postojećeg kunskog iznosa anuiteta za otplatu kredita na razini anuiteta u prošlom mjesecu do otplate kredita - rekao je na konferenciji za novinare predsjednik stranke Radimir Čačić.

Dodao je kako su time građani u potpunosti zaštićeni do kraja otplate kredita, jer se njihov anuitet neće mijenjati bez obzira na promjene tečaja. 

- Smanjenje deviznih rezervi na razini 2 milijarde 800 milijuna eura već kod ovogodišnjeg izdanja eurobonda za hrvatsku državu od milijardu eura, smanjuje taj iznos na milijardu i 800 milijuna eura. Cijela transakcija je potpuno neutralna sa stanovišta inflatornih pritisaka i predstavlja trenutačno i jednostavno rješenje - istaknuo je Čačić.

Reformisti smatraju kako  je odgovornost za nastalu situaciju 'na bankama koje su svjesno ušle u manipulativni posao, državi koja to nije spriječila putem HNB-a i građanima koji već danas snose posljedice'. 

- S obzirom na činjenicu da su nepoznavanjem opasnosti transakcije dovedeni u ovu poziciju svako daljnje opterećenje građana je neprihvatljivo - priopćili su.

Idi na 24sata

Komentari 104

  • najiram 10 19.01.2015.

    rešenje je ubrzati proizvodnju proletera i biti če onda konačno rešenje za socijal buržuaziju...glavni temel za proizvodnju proletera i beskučnika danas su banke u službi socijal buržuazije..CITAT"Govor Moše Pijade sa prvog zasjedanja AVNOJ-a 1942. u Bihaću objašnjava strategiju osvajanja vlasti:[4][5] ...potrebno je zato stvoriti toliko mnogo beskućnika, da ovi beskućnici budu većina u državi. Stoga mi moramo da palimo. Pripucaćemo pa ćemo se povući. Nemci nas neće naći, ali će iz osvete da pale sela. Onda će nam seljaci, koji tamo ostanu bez krova, sami doći i mi ćemo imati narod uza se pa ćemo na taj način postati gospodari situacije.Oni koji nemaju ni kuće ni zemlje ni stoke, brzo će se i sami priključiti nama, jer ćemo im obećati veliku pljačku. Teže će biti sa onima koji imaju neki posed. Njih ćemo povezati uza se predavanjima, pozorišnim predstavama i drugom propagandom... Tako ćemo postepeno proći kroz sve pokrajine. Seljak koji poseduje kuću, zemlju i stoku, radnik koji prima platu i ima hleba, za nas ništa ne vredi. Mi od njih moramo načiniti beskućnike, proletere... Samo nesrećnici postaju komunisti, zato mi moramo nesreću stvoriti, mase u očajanje baciti, mi smo smrtni neprijatelji svakog blagostanja, reda i mira..." proizvodnja novih 60000 prletera i beskučnika sve smo bliže cilju vesnine ideologije i ekonomske strategije 200 bogath obitelji....i zat nek živi vesna pusič i njena disertacija

  • pajuta 18.01.2015.

    Ljevi i desni su i stvorili probleme tak da ih oni koji su ih stvorili sigurno nemogu rijesiti

  • Linz 18.01.2015.

    Nemoj Čaki, k'o Boga te molim, nemam više snage da čitam nebuloze i tvoje mišljenje što znači fenomen zvan PROPUH !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare