To je to što me zanima!

Čačić slikar: Predstavio ulja na platnu koja je slikao u zatvoru

Sve slike, među kojima je i autoportret, slika njegove nećakinje, dugogodišnje PR-agentice, slike jedrenja, napravio je u samo pet mjeseci, dok je bio u zatvoru
Vidi originalni članak

Bivši ministar u Vladi Radimir Čačić, u pazinskoj galeriji LG izložio je u subotu navečer osam svojih slika, ulja na platnu koje je stvarao za vrijeme izdržavanja kazne u kaznionici u Valturi. Sve slike, među kojima je i autoportret, slika njegove nećakinje, dugogodišnje PR-agentice, slike jedrenja, napravio je u samo pet mjeseci.

 - Umjetnost mi nije strana jer sam na fakultetu slušao dva semestra crtanja, ali nisam vjerovao da u tako kratkom roku mogu zahvaljujući mentorici Milanki Korovljev, učiniti toliko puno. Ne samo ja, već svi polaznici radionice. Nisam niti pomišljao da u tako kratko vrijeme mogu dobiti temelje za nove tehnike, da se izađe iz okvira i pokaže što se sve može.Osjećam se obogaćen - rekao je Čačić okupljenima. 

Mentorica puna hvale za svog učenika

Kazao je da slike nisu za prodaju, te da će završiti u njegovoj kući. 

- Do sada sam naslikao 30-ak ulja na platnu i nešto akvarela, a sliku jedrenja naslikao sam jer zadnjih 40 godina aktivno jedrim i to volim - odao je. Njegova mentorica ima samo riječi hvale za svog učenika.

- Jako je talentiran i puno je postigao. Vidi se da ima tu umjetničku crtu - rekla je Milanka Korovljev. 

Čačić je dodao da ga je služenje zatvorske kazne puno promijenilo te da je smireniji sada. 

Čačić: Danas sam smireniji i s puno manje stresa

- Moj posao bio je da stalno dobivam "batine" i loše vijesti i to je stres veliki. Nesreća i tragedija koju sam doživio, to je situacija koja izaziva stanje psihe koju mislite da možete kontrolirati, ali nije tako. U vrijeme Račanove Vlade bio sam 60 posto najpopularniji, a u ovoj Vladi najnepopularniji, i to je teret. Danas nakon svega sam smireniji i s puno manje stresa - rekao je Čačić. 

Kaže da u zatvoru nije stekao prijatelje, jer da u svom životu ima jako malo pravih prijatelja.

- U zatvoru sam zato upoznao puno ljudi koji su dobronamjerni i izuzetno pametni, i to mi je drago - rekao je na kraju.  I dalje će nastaviti slikati, kada za to, dodao je, nađe vremena. 

Idi na 24sata

Komentari 171

  • Cvrčak77 09.07.2014.

    a šta reči

  • blonde 30.06.2014.

    bolji je u slikanju. nego u politici, neka i dalje samo slika, tu barem nikoga ne ošteti....

  • ivanhrzan 30.06.2014.

    pazi se vidosevica

Komentiraj...
Vidi sve komentare