To je to što me zanima!

Čačić: Stvarni efekt rada ove Vlade vidjet će se 2014. i 2015.

Potpredsjednik Vlade rekao je u četvrtak kako za loše stanje stranih investicija u državi nije kriva ova, ali ni Vlada Jadranke Kosor. Kriva je, kaže, Vlada Ive Sanadera
Vidi originalni članak

Radimir Čačić, potpredsjednik Vlade, u četvrtak je u razgovoru za Novu TV rekao da za loše stanje stranih investicija u državi nije kriva ova, ali ni Vlada Jadranke Kosor.

- To je morala biti Sanaderova Vlada. Rezultate stranih investicija na kojima mi radimo ćemo vidjeti u 2014. i 2015. godini. Stvarni rezultati ove Vlade će se vidjeti krajem iduće godine, krenut će trend zaustavljanja pada i početka rasta - rekao je Čačić. Dodao je i da je svima u vladi jasno kako te činjenice nisu utješne, ali su istinite. Ponovno je usporedio hrvatsko gospodarstvo s bolesnim organizmom i rekao da će proizvodnji trebati duže vremena nego investicijama da počnu stvarati pozitivne rezultate.

Na pitanje zašto mu je energetika posebno važna kada se u tom području ne može zaposliti mnogo ljudi, Čačić je odgovorio da to nije cilj.

- Poanta je razlika od čak 40 posto cijene struje koju kupujemo vani, a mogli bismo je sami proizvoditi. Tu će razliku osjetiti i građani i neće više biti drastičnih i iznenadnih poskupljenja - rekao je. 

Čačić je rekao da suosjeća s građanima koji su završili na ulici, čije su obitelji ostale bez svega što su imali i sada su na socijali zbog krize i mjera štednje.

- Ja to razumijem jer i sam dolazim iz privrede, ali mi trenutno nemamo izbora - zaključio je.

Idi na 24sata

Komentari 135

  • MAGNUM_2 09.11.2012.

    Efekt 2014 - 2015 .... BANKROT Hrvatske države zahvaljujući našim nesposobnim političarima. Kaže kriva je vlada Ive Sanadera djelomično se slažem ...ali zašto sadašnja vlada ide istim stopama kao Sanaderova.

  • ludom 21.10.2012.

    Krivi ste vi svi koliko vas god ima u politici. Ako ne vidite svoje interese nema toga tko će moći uložiti neku lovu u hrvatsku privredu. Od konkretnih poslova se skrivate, prodajete nam demagogiju, dobro i predobro živite na naš račun, ta zašto bi nešto i mijenjali? Zašto bi vama svima u politici trebala nekakva promjena ? Primate super plaće, pri tome ne odgovarate nikome za svoje gafove, zakon vam ne može ništa, i još mnogo toga što mi se ne da nabrajati. Pa, svatko od vas koji bi želio to promijeniti bio bi valjda lud. Sav vam se posao svodi na okrivljavanje nekog drugog dok sebi stvarate imiđ svetaca koji su pali s neba i jadni mukotrpno rade da spase ovu zemlju od grešaka onih prije. Kada se vi za ove 4 godine mandata maknete i dođu neki drugi oni će istom taktikom grabiti lovu, imati velike mirovine, i pri tom okrivljavati vas predhodne koji ste krivi za stanje u zemlji. I tako u krug već godinama. A vas će baš biti briga jer stekli ste kapital osigurali veze, starost, a ako ćete htjeti možete opet sjediti negdje u onoj dvorani gdje se pred javnošću svađate, a poslije skupa pijete, a narod to ionako sve plaća svojim malim primanjima, ovrhama, zapljenama i ostalim zakonskim otimačinama koje ste si lijepo izglasali tako da vam ni bog ne može stati na rep.

  • zdepar 20.10.2012.

    rezultati se već vide, bit će manje odlazaka visokoobrazovanih iz Hrvatske, jer povećanjem školarina mnogi prekidaju studij prisilno pa neće doći do diplome. Diplome bogatima i podobnima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare