To je to što me zanima!

Čačić: U NO Ine odlazim kako bi zaštitio Hrvatsku od Mađara

Ako HNS riješi probleme, ako osigura gospodarski rast, e onda ja mogu reći SDP-u: 'dečki ne ljutite se, ali za to je netko podmetnuo svoja leđa', kaže Čačić
Vidi originalni članak

Prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić u razgovoru za Globus rekao je kako će u roku od 30 dana biti otvoreno 100 natječaja za 100 projekata vrijednih od 500.000 do 2 milijuna kuna, prenosi HRT. 

Krajem godine počinje rad i potrošnja

Najavio je i kako će se projekti množiti, a do ljeta će se pokrenuti i prvi veliki projekt Plomin vrijedan 800 milijuna kuna. Istaknuo je kako će se do kraja godine poboljšati atmosfera te da će početi raditi, ali i trošiti. 

Kao jedan od razloga ulaska u NO Ine Čačić je naveo potpunu nezaštićenost Hrvatske.

- Mađari od nas mogu raditi što god hoće. Kad u NO uđe potpredsjednik vlade i ministar financija to će značiti da tamo sjedi i govori hrvatska država. To tako mora biti sve dok stvari ne budu uređene na način da i formalni interesi države budu zaštićeni - rekao je Čačić. 

Ako privatizacije brodogradnje ne uspije, nitko neće završiti na cesti

Na pitanje o brodogradnji rekao je kako za njihov spas postoji nekoliko ponuđača, ali i da si je Vlada dala zadatak da održi granu. Ako privatizacija ne uspije, bit će rezova i otkaza, ali nitko neće završiti na cesti, rekao je Čačić. 

Upitan kako će HNS zadržati identitet u koaliciji Čačić je odgovorio:

- Ako HNS riješi probleme na području koja pokriva, ako riješi npr. brodogradnju, ako pokrenemo snažni poduzetnički val i osiguramo gospodarski rast, e onda ja mogu reći partnerima: 'dečki ne ljutite se, ali za taj rezultat je netko podmetnuo svoja leđa' - poručio je. 

Idi na 24sata

Komentari 115

  • ptica rugalica 24.05.2012.

    dobro si nas krenuo štitit majke ti , ubijanjem po autoputu onako usput ?!?!? bolje nemoj , zavuci se u neku crnu rupu sramoto!

  • Jasmin Pepelko 16.05.2012.

    Pa kak nitko ne kuži, pa to je on nas branil kad je pogazil one Mađare.

  • ujo66 26.04.2012.

    ljudi moji koja je on budaletina a upravlja nama kao sa pjesacima u borbi sa topnistvom

Komentiraj...
Vidi sve komentare