To je to što me zanima!

Čačićev novi savjetnik Ante Ramljak svjedok u aferi Spice

Polančeca se tereti da je kao član kriminalne skupine htio preuzeti Podravku njenim novcem. Iako Ramljaka zove tužiteljstvo, obrana se nada da će pomoći njima
Vidi originalni članak

Čačićev savjetnik za evaluaciju javnih poduzeća i ulagačke projekte u energetici, Ante Toni Ramljak biti će svjedok na suđenju u aferi Spice. Iako ga zove tužiteljstvo, odvjetnik Anto Nobilo nada se da bi Ramljakovo svjedočenje moglo pomoći njegovom klijentu Damiru Polančecu, kojeg se tereti da je kao član kriminalne skupine htio preuzeti Podravku njenim novcem, piše T-portal.

Naime, tužiteljstvo tvrdi da je Podravka kupovala dionice za sebe, bez znanja skupštine i nadzornika i bez ikakve opasnosti od preuzimanja. S druge strane obrana tvrdi da su se menadžeri zapravo branili od neprijateljskog preuzimanja norveške tvrtke Rieber&Son. 

Ramljak je istražiteljima afere Spice zanimljiv zbog perioda u kojem je vodio hrvatsku podružnicu CAIB-a (Creditinstalt Investment Bank). Dok je tužiteljstvu uporište dokument Meryl Lyncha, obrana se poziva na dokument kojim žele dokazati da je norveški Rieber&Son angažirao CAIB kako bi stjecao Podravkine dionice s namjerom preuzimanja. 

Anto Nobilo za T-portal je rekao da bi se Ramljak kao svjedok na suđenju trebao pojaviti u ožujku ili travnju. Dodao je da im je vrlo važan, iako je svjedok optužbe, te da im je strašno važno dokazati da je opasnost od neprijateljskog preuzimanja bila realna. 


Idi na 24sata

Komentari 14

  • polo60 04.02.2012.

    pa ovdje se može primjeniti ona narodna ruka ruku mije punmi ga je kufer rješavaj ga se milanoviću ako netreba i tvoju ručicu ali ti savjetujem da budeš mudar

  • čamil 03.02.2012.

    Ovaj Čačić će doći glave kukuriku koaliciji.

  • tuti fruti 11 03.02.2012.

    Čaciču zrel si da da moralnu ostavku,a ko vodi vladu ti ili tvoj savjetnik.Kada si iso u skolu u llupi nisi imo nikakvog savjetnika da bi odgovarao za kakvu takvu ocjenu.Daš ostavku i na tvoje mjesto dođe taj savjetnik.Jedna placa manje iz proračuna. preko milu kuna godišnje uštede.

Komentiraj...
Vidi sve komentare