To je to što me zanima!

Čak 137 radnika se otrovalo proizvodeći ekran za iPhone

Apple je izvijestio kako je ozlijeđeno 137 radnika i da će pratiti njihovo zdravstveno stanje. Radnici tvrde da im se nitko nije javio, ali ih je tvrtka prisilila da se nagode
Vidi originalni članak

Kineski radnici koji su se otrovali dok su radili za Appleovog dobavljača firmu Wintek, kažu kako su se žalili Appleu, ali bezuspješno. Radnici su teško ozlijeđeni od kemikalije koja se koristi za proizvodnju ekrana za iPhone, piše Newser. Wintek ih je prisilio da odustanu od tužbe i pristanu na novčane kompenzacije koje će osloboditi firmu buduće odgovornosti za moguće bolesti.

- Mjesečni prihod u Appleu i Winteku narastao je za desetke milijuna dolara od početka korištenja kemikalije, a životi radnika su ugroženi - napisali su radnici u pismu Steveu Jobsu. Apple je u godišnjem izvještaju naveo kako je ozlijeđeno 137 radnika, a nastavljaju pratiti njihovo zdravstveno stanje. Zaposlenici tvrde da im se nitko iz kompanije nije javio.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Igor Roland 07.03.2011.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je opomena. Trenutni broj vaših opomena u posljednjih tjedan dana je 2. Ako ih sakupite tri, vaš korisnički račun bit će blokiran na rok od 24 sata.

  • tomislaw90 23.02.2011.

    Takav odnos prema radnicima se strucno zove "suti i puši"

Komentiraj...
Vidi sve komentare