To je to što me zanima!

Čak 50.000 ljudi čekalo satima u redu kako bi vidjeli Mandelu

Tuga u Pretoriji: Tijelo jednog od najvećeg državnika u povijesti izloženo je u istoj zgradi u kojoj je 1994. prisegnuo kao prvi tamnoputi predsjednik JAR-a
Vidi originalni članak

Nismo ga uspjele vidjeti prvi dan. Kći je rekla da ne ide dok ga ne vidi pa smo ostale spavati na benzinskoj postaji, rekla je Nosiswe Maduna.

Ona je s 14-godišnjom kćeri putovala 220 kilometara kako bi odala počast preminulom Nelsonu Mandeli. Prenoćile su u Pretoriji i stajale 3 sata u red za autobus koji ih je prevezao do Mandelina tijela. Tisuće Južnoafrikanaca su od srijede do petka došle pogledati tijelo omiljenog Madibe. Neki su zastali i pomolili se, neki se od šoka onesvijestili.

Lokalne vlasti u petak rano ujutro zamolile su građane da više ne dolaze u red jer neće stići do Mandele do zatvaranje Union Buildinga. U njoj je 1994. prisegnuo kao prvi tamnoputi predsjednik Južnoafričke Republike.

Tijelo je u petak vraćeno u vojnu bolnicu, odakle će ga u subotu prevesti u selo Qunu. Ondje će ga u nedjelju pokopati. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • Neutralni 14.12.2013.

    Dali će i kod njih za dvadesetak godina dječica pričati kako su ovi u kolonama "morali" stajati i kako su bili prisiljeni plakat. O velikim ljudima može se seruckati što god ali oni opet ostaju veliki i cio svijet ih se sjeća pa tako i Mandele.

  • piramida 13.12.2013.

    pokojmu dusi nek pociva u miru bozijem, imo je i dosta godina koga nema bez njega se moze..

  • jluci82 13.12.2013.

    Odmah se sjetim naše krivouste kuge koja nas je napustila 1999.Nema ga više lalalalala.Jedino dobro koje sam doživio u ovom smrdljivom košmaru od "države".

Komentiraj...
Vidi sve komentare