To je to što me zanima!

Čak 63 posto građana misli da Hrvatska ide u lošem smjeru

Istraživanje agencije Ipsos Puls pokazalo je da poteze Vlade nakon šest mjeseci vladavine podržava 35 posto građana, a ne podupire ih njih 52 posto
Vidi originalni članak

Agencija Ipsos Puls provela je istraživanje Crobarometar na uzorku od 967 ispitanika, a prema rezultatima, koje je objavio Dnevnik Nove TV, nakon šest mjeseci Vlade Zorana Milanovića Hrvatskom vlada pesimizam. Dok samo 23 posto građana misli da zemlja ide u dobrom smjeru, njih 63 posto misli da idemo u lošem smjeru, a 14 posto ih ne zna. 

Ipak, pesimizam je porastao za samo dva posto dok je proteklih mjeseci bilježio porast od sedam do devet posto.

Poteze Vlade ne podupire 52 posto građana, a njih 35 posto ih odobrava. Stup Vladine potpore su birači SDP-a, njih 76 posto. Predsjednik Ivo Josipović dobio je ocjenu 3,44, a Vlada 2,52. Sabor su građani ocijenili dvojkom, točnije ocjenom 2,07. Potporu SDP-u daje 29 posto građana, HDZ-u 20 posto, a na trećem mjestu su Laburisti s osam posto podrške. 

O novoizabranom predsjedniku HDZ-a Tomislavu Karamarku pozitivno mišljenje ima 30 posto ispitanika, a o premijeru njih 52 posto. Najpopularniji je predsjednik Josipović koji uživa potporu od 70 posto. 

>> Detaljnije rezultate istraživanja pročitajte OVDJE


Idi na 24sata

Komentari 22

  • Capafiori 27.06.2012.

    Samo 63%? Ipsos se malo podračunao, viši je postotak.

  • ercegovac 26.06.2012.

    cuj cak 63 pa dobro i stoje

  • Nisam Taj 26.06.2012.

    Napokon smo dobili vladu koja zeli pomoci,ali ona nije kriva za uzasan i lopovski rad svojih prethodnika. Ja bih volio vidjeti sve vas da dobijete na upravljanje domacinstvo koje je pod masom kredita,a u domacinstvu sve pokradeno i nitko od ukucana ne radi. Dok su nas krali iz hdz-a sutili smo i pametovali,a sad kad imamo ljude koji zele pomoci ne valjaju nam jer nam zele dobro. Mi moramo promjeniti svijest i shvatiti da ne zivimo u americkim filmovima...

Komentiraj...
Vidi sve komentare