To je to što me zanima!

Čakovec: Zlatko obrađuje voćnjak iako nema ruku

Zlatko Hlapčić (48) obrađuje devet hektara zemlje u Novom Selu pokraj Čakovca iako nema desnu ruku. Zupčanici kombajna su mu uhvatili jaknu...
Vidi originalni članak

Zlatko Hlapčić (48) obrađuje devet hektara zemlje u Novom Selu na Dravi pokraj Čakovca, iako nema desnu ruku. Prije sedam godina zupčanici kombajna zahvatili su mu jaknu. Nije im uspio pobjeći, pa su mu na mjestu otkinuli ruku, a drugu mu teško ozlijedili. Gotovo dvije godine nije ju mogao micati, no nije želio odustati od voćnjaka. Kaže kako nije mogao samo tako odbaciti trud koji je godinama ulagao.
- Mogli smo živjeti od moje mirovine i ženine plaće, ali što sam trebao sa svim tim slobodnim vremenom? Bio sam premlad da s pivom sjedim ispred trgovine cijeli dan - rekao nam je.
Pomažu mu supruga Katarina, sin Filip (20) i kći Ines (25). Uzgaja i prodaje jabuke, breskve, šećernu repu i kukuruz. Zlatko sam traktorom ore, tanjura i sije.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • hermaed 14.12.2009.

    svaka čast! ovaj bi čovjek uspio u bilo čemu. još jednom, svaka čast!

  • luna2 14.12.2009.

    i od mene svaka čast

  • MariciuS 13.12.2009.

    DRA slažem se s tobom....Danas bi svi sjedili na kavicama po dva tri sata i nitko ne bi radio,a svi bi da im pare padaju s neba..I napokon neka lijepa priča...Već mi je pun .... političara i zvijezdanih likova..Svaka čast gosp..Zlatko....

Komentiraj...
Vidi sve komentare