To je to što me zanima!

Grčka na rubu: Premijer daje ostavku i daje vlast koaliciji?

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Zajedničkom izjavom G20 se slažu da države s proračunskim deficitima moraju ostvariti fiskalnu konsolidaciju, a države sa suficitom ojačati unutarnju potražnju
Vidi originalni članak

Na summitu G20 u Cannesu sudionici iz najrazvijenijih zemlja svijeta dovršit će akcijski plan kojim bi svjetsko gospodarstvo vratili u ravnotežu, prenosi HRT. Zajedničkom izjavom 20 zemalja se slaže da zemlje s velikim proračunskim deficitima moraju ostvariti fiskalnu  konsolidaciju, a države sa suficitom ojačati unutarnju potražnju. Izjava sadrži i obećanje  Italije da će smanjiti svoj dug.

Čelnici G20 usuglasili su se da treba povećati sredstva MMF-a kako bi prevladali buduće krize. 

Papandreou odstupa

Istovremeno u Grčkoj je u četvrtak vladao pravi kaos. Premijer Georgios Papandreou u svojoj se vladi s ministrima dogovorio da odstupi i preda vlas koalicijskoj vladi ukoliko mu pomognu da dobije glasovanje o povjerenju. 

Grčki vladajući kao i oporba složili su se da bi nova vlada trebala ratificirati sporazum o pomoći vrijedan 130 milijardi eura. Još nije poznato kada bi se trebao održati najavljeni referendum koji je zabrinuo domaće političare i uzburkao svjetske burze. 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Prva Proleterska_1 04.11.2011.

    Raus Grci, banda

Komentiraj...
Vidi sve komentare