To je to što me zanima!

'Čarobne rukavice' spasile su radnika od udara groma

Natrag na posao: Mirko Zubić u 24 godine radnog staža nije bio ni dana na bolovanju. Udario ga je grom na gradilištu u Zagrebu, ali nije ozlijeđen...
Vidi originalni članak

Začuo sam grom te već sljedeće sekunde osjetio slabost i trnce u rukama i nogama. Samo sam kleknuo, prisjeća se Mirko Zubić (45) iz Zabočkih Brega. Zaposlenik je tvrtke Passage Gradnja, koja trenutačno gradi poslovni centar u zagrebačkoj Oreškovićevoj ulici. U srijedu poslijepodne Mirko je radio. Kiša je pljuštala te je grmjelo. Oko 30 radnika završavalo je s poslom. Mirko je još jedino trebao skinuti posljednji teret s dizalice, veliku plastičnu kantu.
- Uhvatio sam se za lance kako bih otkvačio teret s krana i odjednom me streslo. Pao sam na koljena. Grom je udario u dizalicu, a mene je streslo jer sam se držao za lance. Nasreću, imao sam zaštitne gumene rukavice. Te čarobne rukavice su me spasile - govori Mirko. Njegovi kolege su mu priskočili u pomoć. Bio je pri svijesti. Ništa ga nije boljelo. Jedino su mu kroz tijelo prolazili trnci. Ustao je već za nekoliko sekundi. Uskoro je otišao u bolnicu kako bi utvrdili je li mu potrebno bolovanje.
- Nemam nikakve opekline niti aritmiju srca. Sve je u redu - kaže Mirko, koji je jučer sasvim normalno došao na posao i nastavio s radom. Nije ga strah. Kaže, o strahu ni ne razmišlja. Smatra da nije čudno što je dan nakon nesreće došao raditi.
- Što bih sad trebao ići na ljetovanje? Nije mi ništa i došao sam na posao - odlučan je vrijedni radnik, koji u 24 godine radnog staža ni jednom nije bio na bolovanju. Osim sretnih rukavica, nosio je radno odijelo, cipele sa zaštitnom kapicom i zaštitnu kacigu.

GROM JE UDARIO U GRAĐEVINSKU DIZALICU
Kiša je padala i jako je grmjelo. Očevici s gradilišta kažu kako je grom udario u dizalicu koja je radnicima spuštala teret. Upravo u tom trenutku Mirko je rukama uhvatio lance dizalice.

'OSJETIO SAM TRNCE I SAMO KLEKNUO'
Mirko se rukama držao za lance dizalice kako bi skinuo teret. Zagrmjelo je i već sljedeće sekunde bio je na koljenima. Nije osjetio bol - jedino trnce i slabost u rukama i nogama.

KIŠA I GRMLJAVINA JOŠ TJEDAN DANA
Grmljavinski pljuskovi u srijedu su zahvatili velik dio Hrvatske. Promjenjivo i nestabilno vrijeme potrajat će do kraja tjedna, kažu u DHMZ-u, a najgore će biti u subotu i nedjelju.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • crnabitanga 13.05.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • ManicMiner 13.05.2010.

    Nisu njega rukavice toliko spasile koliko cinjenica da zeljezo na kranu bolje vodi struju nego ljudsko tijelo....

  • PapaŠtrumpf 13.05.2010.

    Mirka za direktora HEP-a !

Komentiraj...
Vidi sve komentare