To je to što me zanima!

Časne sestre iz Đakova: Halo, vatrogasci? Rodi treba pomoć

Kolege su se popele na krov i mislili su da će se uplašiti i odletjeti. No tada su primijetili kako joj je zapelo i krilo i da joj hitno treba naša pomoć, rekao je predsjednik DVD-a Đakovo Ivan Šalamon
Vidi originalni članak

Dobili smo dojavu kako je rodi zapela noga u snjegobranu krova samostana Milosrdnih sestara sv. Križa. Zvale su nas časne sestre koje su ju primijetile pa smo izašli na intervenciju, opisao nam je intervenciju od četvrtka predsjednik DVD-a Đakovo Ivan Šalamon.

S obzirom na to da je roda zaštićena životinja, javili su se i inspektoru zaštite okoliša koji je 'blagoslovio' intervenciju, a stigao je i veterinar iz stanice Đakovo.

- Kolege su se popele na krov i mislili su da će se uplašiti i odletjeti. No tada su primijetili kako joj je zapelo i krilo i da joj hitno treba naša pomoć - kazao je Šalamon.

Spustili su ju na sigurno i predali veterinaru koji brine o oporavku.

Za uspomenu su se i kratko fotografirali te se na fotografijama vidi da su svi nosili zaštitne maske.

Naime, tim samostanom se nedavno bio proširio korona virus. S obzirom da u njemu živi i dosta starijih časnih sestara svi su morali dodatno paziti.

Idi na 24sata

Komentari 141

  • Hazrael 09.08.2020.

    Cemu vatrogasci i veterinar? Dovoljno je bilo da su izmolile Ocenas i Zdravomariju i Svemoguci bi u trenu oslobodio rodu!

  • Miške 09.08.2020.

    Misionarile su po Kosovu i donijele virus, zarazile cijelu Slavoniju. Sad za promiđbu uzimaju rodu ( simbol časnih)

  • 08.08.2020.

    Lijepo da je roda spašena. Dva humana poziva zajedno u akciji!

Komentiraj...
Vidi sve komentare