To je to što me zanima!

Čavli na biciklističkoj stazi na Sljemenu: 'Pokušaj ubojstva!'

Upozoravamo sve bicikliste kako je netko iz nama potpuno nepoznatih i nerazumljivih pobuda na enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ postavio čavle, navodi Giant Hrvatska
Vidi originalni članak

Na biciklističku enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ nepoznate su osobe postavile čavle, upozorila je tvrtka Giant Hrvatska na svom Facebook profilu te izazvala negodovanje i zgražanje kod velikog broja građana. 

Objavljene su i fotografije na kojima je jasno vidljivo da su čavli kamuflirani, odnosno pokriveni lišćem i zemljom, kako ne bi bili vidljivi i kako bi izazvali što veću štetu. 

- Upozoravamo sve bicikliste kako je netko iz nama potpuno nepoznatih i nerazumljivih pobuda na enduro stazu u Parku prirode Medvednica​ postavio čavle.Dotičnu osobu molimo da to više ne čini jer to nije način za komunikaciju. Ukoliko nekome nešto smeta, neka se za to obrati mjerodavnim institucijama, a ne da provodi svoju volju i pri tome dovodi druge u opasnost! - stoji u objavi na Facebook profilu Giant Hrvatska.

Također, prenijeli su i poruku koji su primili od autora fotografija Nicolaasa Vergunsta. 

On je rekao da je čavle pronašao prema kraju staze iznad Kraljevec/Pustodola te smatra da su čavli tamo postavljeni nedavno. Kazao je da je on makunuo 7-8 čavala, ali je uvjeren kako ih ima još na stazi. Osim što su namjerno prekriveni lišćem i grančicama napominje da su strateški postavljeni između prepreka (kamenja, korijenja...) na jedinim mogućim linijama kretanja za bicikliste. 

Objava je podijeljena više od 1100 puta i sakupila je više stotinu komentara zgroženih biciklista koji smatraju da je riječ o bolesnom umu i da hitno treba zvati policiju.

- Dakle, ak se neko nekom zamjerio...ovako se ne rješavaju nesporazumi!!! Jel ovo ne buši samo gume..već ako neko padne na to može mu zbušiti glavu!! Sramota ko god da je imao prste u tome...nek bude hrabar na drugi način..ovaj čin je kukavički i jadan...i baš me zanima Jel bi volio da mu tako djete padne na takav čavao...nevjerojatno !!!! - stoji u jednom komentaru.

Drugi korisnik, pak, smatra da bi se ovo moglo okvalificirati i kao ubojstvo s predumišljajem, ako se dogodi nekome nešto prilikom spuštanja.

- Koliko poremećen i ojađen mora biti čovjek (?) da odluči ovako nešto napraviti ?? Pa moje dijete se spušta po toj stazi!!!! - stoji u kometaru.

Nešto kasnije, Nicolaas je objavio još jedan post u kojem napominje da je našao još dosta čavala na donjem dijelu enduro staze skrivenih ispod lišća. Upozorava sve bicikliste da se paze.

 

 

Idi na 24sata

Komentari 125

  • pluton09 28.09.2016.

    Radi se sigurno o luđaku jer posljedice mogu biti strašne pa i planinar može pri prelasku staze zaradit ozljedu zbog koje će morat i gorska služba intervenirati. Nisam protiv biciklista i drago mi je kad ih sretnem. Ali trebaju pazit da ne izazivaju ljude jer eto ima i nekih koji se tak bolesno ponašaju. Imam zamjerke kad se ponekad sjure niz stazu koja nije za bicikliste i vidio sam jednom na šetnici uz Bliznec koja je namijenjena i invalidima kak dva biciklista jure i zvone ženi koja gura dijete u kolicima i nema se kud maknut. To je za osudu.

  • cvecnknedl 26.09.2016.

    a zagorcima smetaju dok kradu drva, idu u krivolov, beru gljive te ostalim kriminalno parazitskim aktivnostima, śta su samo napravili sa planinarskim stazama na svojoj tamnoj strani medvednice

  • 26.09.2016.

    Nisam iz Zg pa ne poznam taj kraj, ima li možda u blizi nekakv gumi gervis za bicikle, da nije nečije maslo zbog posla?

Komentiraj...
Vidi sve komentare