To je to što me zanima!

Cavtat: Nastavili rušenje bespravnog dijela groblja

Uz južni dio groblja sv. Roka u Cavtatu, koje je zaštićeno kulturno dobro, u utorak je inspekcija počela uklanjati bespravno izgrađene grobove
Vidi originalni članak

Ministarstvo graditeljstva u srijedu je nastavilo u utorak započeto rušenje 21 grobnice na groblju Sv. Roka u Cavtatu. Grobnice je uz postojeće, zaštićeno groblje, na svom zemljištu sagradio Enriko Vidak iz Cavtata. Prodavao ih je za oko 30.000 kuna. Većinu su kupili hrvatski branitelji koji su u utorak mirno prosvjedovali zbog rušenja. U dvjema grobnicama su posmrtni ostaci koji čekaju ekshumaciju i premještanje.
- Kupio sam grobnicu kako bi nakon devet godina prebacio očeve posmrtne ostatke iz susjedove u svoju da počiva u miru. Nisam je kupio iz objesti nego zbog nevolje - kazao nam je ogorčeni branitelj Drago Lovrinović.
Građevinska inspekcija Vidaku je još prošle godine naredila da ukloni sagrađene grobove. Međutim nastavio je graditi.
- Investitor Vidak o zabrani nije obavijestio kupce - kaže Vitomir Bajac, kupac i predsjednik županijske Hvidre.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • gec56 14.02.2008.

    Da je njima prodao zemlju i da su oni sagradili grobnice onda ih nebi trebalo rušiti.

  • strazica 13.02.2008.

    Svaka čast!? Ruši se , i dalje, samo naše,a ono što rade \"stranci\" i ostali građevinari - nikom ništa!!! Ako se štiti okoliš,ministarstvo,onda,molim lijepo,dođite SVI,u grad Zadar,ministrov grad,da vidite devestaciju dijela koji se zove uvalaJ AZINE!!! Ne da curi svašta,nego teče,more je blatnjavo,cipli pobjegli,ljudi gledaju,stranci sa mosta snimaju,...! I \"smrdljive\" Jazine iz vremena \"prije\" su bile ljepše! Jer,gradi se ogroman kompleks zgrada,a one \"ispuštaju\" enormne količine \"čistoće\"!

Komentiraj...
Vidi sve komentare