To je to što me zanima!

Čeka li Zagrepčane kaos? U 9 sati u nedjelju zatvaraju rotor

Osim autobusa ZET-a, vozilima višim od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko Rotora. Na okolnim raskrižjima bit će i znakovi s preporučenim obilascima
Vidi originalni članak

Nakon što su to nekoliko puta odgađali, rotor u zagrebačkom Remetincu zatvara se u nedjelju 16. prosinca u 9 sati, objavili su iz Grada. 

Objavili su i kako će se odvijati promet obilaznim pravcima.

Vozila koja dolaze iz pravca čvora Lučko će se postepeno svoditi iz tri traka u jedan prometni trak, prevesti na sjeverni kolnik i po Riječkoj ulici voditi do privremenog spoja istočnog i zapadnog kolnika Jadranskog mosta: prema sjeveru će vozila skrenuti lijevo i preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i dalje redovito prometovati do raskrižja sa Selskom cestom, prema istoku (u Novi Zagreb) nastavit će ravno i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana.

Budući je Remetinečka cesta sjevernije od ulaza u OŠ Savski gaj zatvorena zbog radova, vozila će moći koristiti Ulicu Ive Robića ili ranije (što se preporučuje) ulicu Vice Vukova. Proći će postojećom donjom razinom raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova i preko sjeverne rampe uključiti se na Riječku ulicu s daljnjim izborom smjerova kretanja kao i vozila iz pravca čvora Lučko.
Dolazak iz sjevera – Selske i Savske ceste

Iz pravca sjevera (iz Savske ili Selske ceste) vozila će imati dva izbora:
prema istoku (Novom Zagrebu) preko semaforiziranog spoja prebaciti se na istočni kolnik i po privremenoj prometnici ući na južni kolnik Avenije Dubrovnik i redovito prometovati do raskrižja s ulicom Radoslava Cimermana, prema zapadu (čvoru Lučko) ili prema jugu nastavit će ravno, skrenuti desno i preko privremene prometnice doći do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Dolazak iz istoka – Novog Zagreba

Iz pravca istoka (Novog Zagreba) vozila se poslije raskrižja s Ulicom Radoslava Cimermana prebacuju na privremenu prometnicu. Dolaskom do Jadranskog mosta, vozači se odlučuju: prema sjeveru se uključuju na Jadranski most i dalje prema raskrižju sa Selskom cestom, ako žele u pravcu zapada nastavljaju ravno po privremenoj prometnici ispod Jadranskog mosta sve do raskrižja Jadranska avenija – Vice Vukova gdje mogu skrenuti desno na Jadransku aveniju ili nastaviti ravno po Ulici Vice Vukova.

Teži od pet tona ne smiju na ceste oko Rotora

Remetinečki Rotor predstavlja ulazak u Zagreb za splitski i riječki pravac pa njime prolazi i veliki broj teretnih i teških teretnih vozila te autobusa. Osim autobusa ZET-a, vozilima višim od 3,50 m i ukupne mase veće od 5 t bit će zabranjen promet privremenim prometnicama oko Rotora. Tim kategorijama vozila će uputnim prometnim znakovima na Zagrebačkoj obilaznici biti prikazani preporučeni smjerovi vožnje. Znakovi zabrane i preporučenog obilaska bit će postavljeni i na ključnim raskrižjima u blizini zone radova.

Na Zagrebačkoj obilaznici kritičan je čvor Lučko kao izravna sveza iz Splita i Rijeke pa će se uputnom signalizacijom preporučiti korištenje čvorova Jankomir, Buzin ili Kosnica. Čvorovi Buzin, a poglavito Kosnica (zbog novouređene Radničke ceste), su čvorovi putem kojih se preporučuje ulazak u Zagreb iz smjera Lučkog.

Oblik i informacija uputnih znakova bit će preporuka i vozačima automobila za korištenje drugih pravaca za ulazak i izlazak iz Zagreba.

U gradskoj mreži su kritična raskrižja u neposrednom području radova na kojima se može preusmjeriti promet zabranjenoj skupini vozila: Selska – Jadranski most, Avenija Dubrovnik – Avenija Većeslava Holjevca i Avenija Dubrovnik – Ulica SR Njemačke. Na tim raskrižjima će se znakovima zabrane i obavijesti voditi vozila na obilazne pravce.


 

Idi na 24sata

Komentari 36

  • hbcro7 10.12.2018.

    Pa naravno da će biti kaos, zato je trebalo prvo napraviti Jarunski most ili barem raditi u 3 smjene da se sve to što prije završi. A ako već nisu ništa od toga mogli, barem su trebali nabaviti ekstra buseva, nove autobusne postaje napraviti, uvesti par novih linija koje bi povezale bolje neke dijelove grada da ljudi ne presjedaju par puta na putu do posla i da se općenito sve time ohrabri da koriste više javni prijevoz dok traje obnova rotora.

  • špricer_1 10.12.2018.

    I tako je zagrepcana 5 %. Ostalo B i H

  • krivolov 10.12.2018.

    Super, jedva čekam

Komentiraj...
Vidi sve komentare