To je to što me zanima!

'Čekamo referendum, do tada nećemo razgovarati s Grčkom'

Jako mi je žao zbog nastale situacije, s obzirom na snažnu želju grčkog naroda koji želi ostati u Europi i koji želi ostati dio eurozone, rekao je Jeroen Dijsselbloem
Vidi originalni članak

Predsjednik Eurogrupe Jeroen Dijsselbloem objavio je kako se svi razgovori prekidaju do završetka grčkog referenduma u nedjelju.

- Neće biti razgovora u nadolazećim danima, niti na nivou Eurogrupe, niti između grčkih vlasti i institucija o prijedlozima ili financijskim sporazumima. Sada ćemo jednostavno pričekati rezultat nedjeljnog referenduma. Nakon što rezultat bude poznat, djelovat ćemo dalje. Zaključno, moram reći kako mi je jako žao zbog nastale situacije, s obzirom na snažnu želju grčkog naroda koji želi ostati u Europi i koji želi ostati dio eurozone. U tim nastojanjima u potpunosti podupiremo grčki narod - kazao je Dijsselbloem, a prenosi BBC.

- Euroskupina je jedinstvena u odluci da se čeka ishod refrenduma prije bilo kakvih daljnjih razgovora - poručio je preko twittera slovački ministar financija Peter Kažimir.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Nikola Jankovic 02.07.2015.

    Ljudi, idemo se pokriti usima i prestati komentirati Grcku MI njima dugujemo 75 milijuna e a oni nama 130 TISUCA eura, jos ima komentatora koji pljuju po Grckoj i pricaju kakvi su. da nije zalosno smijao bih se. Kad k tome promislim gdje su nas sve nasi politicari uspjeli zaduziti, strah me hvata. Vjerovatno smo Zimbabveu i Djibutiju duzni neke pare, uza sve ostale drzave.

  • jožek2 02.07.2015.

    Slušajući i gledajući sinoć dnevnik Nove TV o situaviji u Grčkoj zaprepastio sam se da je EU već jednom prije spašavala Grčku s pomoći od oko sto milijardi dolara i opet ništa, njihove plaće i mirovine su u rangu najrazvijenijih zemalja EU , ništ nisu smanjili ili korigirali, e pa takvima se nesmije više pomagati ma bilo o kome da se radi.

  • fredaster 02.07.2015.

    bravo Jorean srbsko-ruska vec vidjena taktika !

Komentiraj...
Vidi sve komentare