To je to što me zanima!

Ceremonija u Indiji: Noževima po glavi režu čak i malu djecu

Indija: U ritualu povodom dana Ašure, muškarci, žene i dječaci se režu noževima po glavi. U ceremoniji sudjeluju i mala djeca. Neki se vjernici bičuju noževima
Vidi originalni članak

Šijitski muslimani u Mumbaiju u Indiji obilježili su ponedjeljak dan Ašure ritualom koji uključuje rezanje po glavi noževima. Na taj način, piše Daily Mail, vjernici "ispiru" svoje grijehe. Po glavi se režu muškarci, žene i djeca, a neki se vjernici bičuju po leđima, također noževima. Slične procesije održavaju se i u Iraku, Libanonu i Afganistanu. Djeca u procesiji hodaju s noževima u ruci i ranama na glavi iz kojih curi krv. 

No neki šijitski vođe tvrde kako samoozljeđivanje i puštanje krvi nema uporište u ranoj religijskoj povijesti te da to stvara negativnu sliku. Umjesto toga pozivaju ljude da doniraju krv.  

Idi na 24sata

Komentari 71

  • MyaMikic 07.11.2014.

    **** Admin**** : Poštovani, molimo vas da isključite CAPS LOCK kao i svi drugi korisnici portala. Lp

  • mica maca4 07.11.2014.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 8 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 0 težih opomena u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

  • malumunjena 07.11.2014.

    Dum spiro, spero......

Komentiraj...
Vidi sve komentare