To je to što me zanima!

Černobil ostao bez struje, razina radijacije nepoznata: 'Ne znamo što se točno tamo događa'

Ukrajina je jučer Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) obavijestila o hitnoj potrebi da se u Černobilu zamijeni 210 ljudi koji tamo već skoro dva tjedna brinu o sigurnosti, i razinama radijacije.
Vidi originalni članak

Nuklearna elektrana Černobil u potpunosti je isključena s električne mreže, izvijestio je operater sustava Ukrenergo.

Dodaju kako je to zbog djelovanja ruskih napadača.

- Zbog vojnih akcija ruskih okupatora nuklearna elektrana u Černobilu u potpunosti je isključena iz električne mreže. Nuklearna stanica nema napajanje. Vojne akcije su u tijeku, tako da nema mogućnosti za obnovu vodova - prenosi Interfax-Ukraine.

Pogledajte video: Rusi su zauzeli Černobil

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ne znaju ni razinu radijacije

Ukrajinska državna nuklearna tvrtka upozorila je da bi radioaktivne tvari mogle biti ispuštene iz ugašene nuklearne elektrane Černobil jer ne može hladiti istrošeno nuklearno gorivo nakon što je prekinuto napajanje, piše Al Jazeera.

Dmitro Kuleba, ukrajinski ministar vanjskih poslova, objavio je kako je kompletna električna mreža Černobila oštećena.

- Černobil je bez struje. Cijela električna mreža Černobila koji kontrolira ruska vojska je oštećena. Pozivam međunarodnu zajednicu da iste sekunde pozove Rusiju na prestanak sukoba i da omogući ljudima da dođu popraviti napajanje što je prije moguće - napisao je.

UPOZORENJE ZA ČERNOBIL Iz Černobila više ne stižu podaci o radijaciji: Zamijenite osoblje! To je ključno za rad nuklearke

Podsjetimo, Ukrajina je jučer Međunarodnu agenciju za atomsku energiju (IAEA) obavijestila o hitnoj potrebi da se u Černobilu zamijeni 210 ljudi koji tamo već skoro dva tjedna brinu o sigurnosti, i razinama radijacije.

Energoatom navodi da radovi na popravku priključka i ponovnom napajanju elektrane, koju su zauzele ruske trupe, nisu mogući jer se na tom području vode borbe.

- U ovom trenutku nitko ne razumije što se događa u Černobilu i što prijeti regiji. Situacija je izuzetno opasna - priopćili su iz Agencije.

Idi na 24sata

Komentari 25

  • zamzung 09.03.2022.

    Moguće da je rat i u černobilu, neznam kaj bi moglo biti..

  • dadaizcentragrada 09.03.2022.

    Bilo je samo pitanje vremena kad će im Černobil poslužiti za potenciranje panike na višu razinu💥😡

  • Ajmooo0 09.03.2022.

    Vjetar puse prema rusiji 😁😁

Komentiraj...
Vidi sve komentare