To je to što me zanima!

Četvrti mandat: Udruga Češke obeci izabrala predsjednicu

Uz brojne goste Skupštini su prisustvovali predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, saborski zastupnici te drugi ugledni gosti
Vidi originalni članak

Miruška Lončar je u subotu po četvrti put na Skupštini Češke obeci Bjelovar, izabrana za predsjednicu Udruge koja je osnovana 1918. godine, i jedna je od najaktivnijih Udruga na području Bjelovara.

Lončar je u svom govoru članovima Skupštine predočila rad i aktivnosti u posljednje četiri godine, kao i planove u idućem razdoblju. Njihovih 315 članova radi u sekcija i svojim brojnim nastupima ne samo u Bjelovaru, već i širom Hrvatske, skrenuli su pozornost brojnim zapaženim nastupima i u inozemstvu, njegujući izvorni folklor i tradiciju iz svoje pradomovine. To je jedna od rijetkih Udruga koja ima vlastite prostorije, koje su još prije II. Svjetskog rata kupljene novcem članova. 

- Vrata su svima otvorena, a posebice onima koji njeguju svoju, a poštuju tuđu kulturu i običaje - kazala je Lončar.

Prije Skupštine održan je kulturno-umjetnički program, s premijernom komedijom "Boj o majetek", koji je izvela kazališna skupina "Lucerna".

Uz brojne goste Skupštini su prisustvovali predstavnici Grada Bjelovara, Bjelovarsko-bilogorske županije, saborski zastupnici te drugi ugledni gosti. Program je održan pod pokroviteljstvom Savjeta za nacionalne manjine RH. 
 

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare