To je to što me zanima!

Chavez i Gadafi zatražili novu definiciju terorizma

Hugo Chavez i Moamar Gadafi su u Venezueli potpisali deklaraciju kojom traže konferenciju na kojoj bi se zacrtala nova definicija terorizma
Vidi originalni članak

Venezuelski predsjednik Hugo Chavez i libijski čelnik Moamer Gadafi u ponedjeljak su zatražili novu globalnu definiciju terorizma. Na sastanku dan nakon summita afričkih i južnoameričkih čelnika u Venezueli, Chavez i Gadafi potpisali su deklaraciju kojom traže globalnu konferenciju na kojoj bi se zacrtala nova definicija terorizma. Nijedan od njih nije javno govorio o dokumentu, koji odbacuje "pokušaje povezivanja legitimne borbe naroda za slobodu i samoodređenje" s terorizmom, kako je navedeno na internetskim stranicama venezuelske vlade.
Za prvog Gadafijeva posjeta Južnoj Americi Chavez mu je na otoku Margerita predao repliku mača južnoameričkog borca za neovisnost Simona Bolivara.
- Mi pišemo novu stranicu povijesti. Mi smo ovdje da mijenjamo povijest i stvorimo novi socijalizam, novi svijet - rekao je tom prilikom Chavez pred više stotina okupljenih Venezuelaca.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare