To je to što me zanima!

Cijena boce plina je u mjesec dana skočila za više od 20%

Plinske boce od 12 kilograma u kratkom su razdoblju poskupjele za više od 20 posto, sa 80 kuna na 106 kuna. Cijena je skočila na skoro svim benzinskim crpkama
Vidi originalni članak

U samo mjesec dana cijena boce od 12 kilograma plina skočila je s 80 na 106 kuna. Na mnogim benzinskim crpkama i danas su cijene korigirane prema gore. Plinske boce od 12 kilograma u kratkom su razdoblju poskupjele za više od 20 posto, sa 80 kuna na 106 kuna. Cijena je skočila na skoro svim benzinskim crpkama, piše RTL.

Plinske boce su punjene propan butan smjesom. Razlog njihovom stalnom povećanju cijene je činjenica da je i cijena samog propan butana u svijetu skočila u mjesec dana za 17 posto. Iz INA-e su poručili da je nabavna cijena propan butan smjese od rujna prošle godine skočila za čak 45 posto. Razlog je snažna potražnja uzrokovana dugom i hladnom zimom u Aziji i Europi.
Boce koriste zapravo sva kućanstva koja nisu spojena na plinsku mrežu. Ali i mnogi poduzetnici. Oporba tvrdi da će poskupljenje plinskih boca pratiti i poskupljenje plina općenito i to od travnja – za što krive vlast.

No nevezano uz politička prepucavanja, još jedno poskupljenje energenta najteže će pasti najsiromašnijma koji u poreznoj reformi nisu dobili ni lipe.

Idi na 24sata

Komentari 37

  • tajnamoja 19.02.2017.

    Nasa buducnost je ionako da se svi posakrivamo po spiljama i grijemo uz neko ognjiste. Sto drugo kad nas ovako deru?

  • pijevac 18.02.2017.

    iz koje je godine ova vijest..? kad je to bila boca 80 kuna?

  • cimerrr 18.02.2017.

    Kad boca plina poskupi 30tak kuna,odnosno preko 30% ni riječi u medijima. Čim pojeftini 3 lipe,odmah propaganda radi svoje.

Komentiraj...
Vidi sve komentare