To je to što me zanima!

Cijena litre benzina uskoro bi mogla skočiti na deset kuna

Analitičari predviđaju da će cijene barela nafte porasti za 10 posto u 2011.. Naftom se u srijedu trgovalo po 94 dolara, a za posljednji rast cijena kriv je val hladnoća
Vidi originalni članak

Igor Dekanić sa Rudarsko-geološko-naftnog fakulteta rekao je za Jutarnji da bi litru benzina uskoro mogli plaćati više od 10 kuna. Analitičari predviđaju da će cijene barela nafte porasti za 10-ak posto u 2011., a isto toliko bi mogao porasti i benzin. Naftom se u srijedu trgovalo po 94 dolara, a za posljednji rast cijena kriv je val hladnoća u Europi i SAD-u. Dekanić dodaje da bi država, što je malo vjerojatno, mogla smanjiti trošarine i PDV kako bi smanjili učinak rasta cijene nafte. 

Idi na 24sata

Komentari 44

  • zenga 91 02.01.2011.

    Predlažem Gđi Cosor da se koristi iskustvima iz socijalizma, pa da štedimo gorivo,možda nam uvedu vožnju s par i nepar tablicama, i benzinske bonove.Imamo iskustva s tim a u ADZeju su sve vrli biši Komunisti koji to znaju.

  • jao meni 02.01.2011.

    cijena goriva nam je ista kao ikad je barel nafte bio 140 dolara. zašto je sad ne bi spustili, lopovi

  • zdrawe 31.12.2010.

    zbog hladnoce??? pa ko jos vjeruje njihovim razlozima,po tome bi trebali vratit cjenu na 8kuna tokom ljeta ili prije..ali tad ce valjda nesto drugo diktirat uvjete..ma i izbori su blizu,trebace i za to nekom malo love namaknut kao podrsku jer po starom sistemu nece vise moci nabavljat lovu za financiranje izbora..

Komentiraj...
Vidi sve komentare