To je to što me zanima!

Cijene maskica u Poreču otišle u nebo: 'Ovo je sramota!'

O povećanju cijena drugih maski dovoljno je reći podatak da ih se u apotekama moglo naći za 20 kuna paket od više desetaka komada koliko sada košta samo jedna koju bi stavili na lice
Vidi originalni članak

Pet, 16 pa čak i 20 kuna za jednu maskicu, toliko u Poreču trgovci traže od građana želi li netko se zaštiti. To je sramota bez presedana, kazali su nam mnogi ljudi, a ti trgovci to namjerno rade samo kako bi zaradili. 

Iako se u svijetu cijene formiraju po principu ponude i potražnje, u ovome slučaju dok traje borba s koronavirusom u Hrvatskoj malo tko će reći kako je to u redu.

VIDEO: VIRUS RAZBJEŽAO TURISTE Voda u Veneciji nikad nije bila čistija: Prvi put vidimo ribice!

Najobičnija maskica koja je prije koštala svega 50 lipa sada se prodaje za pet kuna. O povećanju cijena drugih maski dovoljno je reći podatak da ih se u apotekama moglo naći za 20 kuna paket od više desetaka komada koliko sada košta samo jedna koju bi stavili na lice. 

Zanimljivo je i kako je Vlada je još prije nekoliko dana reagirala na mogućnost trgovačkih smicalica, i zabranila dizanje cijena osnovnih prehrambenih proizvoda, sredstva za održavanje higijene i dezifenkcije, kao i zaštitnih maski i respiratora. No kako kod nas nitko ne vrši kontrole, tako se naravno ne poštuju ni odluke. Hoće li se to ikad promijeniti? 

Idi na 24sata

Komentari 39

  • opomena 18.03.2020.

    btw. Kina iz dana u dan donira tone maski u regiju... zanimljivo da sam sam naletio na te stvari, a niko od medija to nije smatrao potrebnim ubaciti između 400 istih vijesti. YT: New China Tv. Na engleskom.

  • opomena 18.03.2020.

    cijene moraju ostati iste ukoliko se nabavna cijena nije promijenila... to piše u odluci.

  • 17.03.2020.

    Ja sam ovakvu masku sa filtrom sa strane s prve slike i dok se nije znalo za koronu plaćao po 20-30 kuna kad sam uzimao za farbanje! Općenito nas jbn trgovci deru!

Komentiraj...
Vidi sve komentare